Huawei, 5G Teknolojisini Batılı Şirketlere Satmayı Düşünüyor

13
12
5
3
1
Çin merkezli teknoloji devi Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei verdiği bir röportajda şirketin sahip olduğu 5G teknolojisini diğer şirketlere satmayı düşünebileceklerini söyledi. İnternetteki birçok kaynağa göre ise şirket sahip olduğu teknolojiyi batılı ülkelere satmak istiyor.

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarında en çok etkilenen şirket muhtemelen dev teknoloji şirketi Huawei’dir. Öyle ki yakın zamanda şirketin ürettiği ürünlerde ABD’li Google’dan herhangi bir hizmete sahip olması yasaklanmış, diğer ABD’li şirketlerin de Huawei ile ticaret yapmaları için lisans alma zorunluluğu getirilmişti.

The Economist’in haberine göre Huawei’nin kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, şirketin sahip olduğu 5G teknolojilerini Asya dışındaki ülkelere, özellikle de batı ülkelerine satmak istediğini söyledi. Zhengfei, Business dergisine verdiği röportajda şirketin sahip olduğu 5G patentlerine, lisanslarına, kodlarına ve teknik planlarına bir seferlik ödeme ile satmayı düşündüğünü dile getirdi. 

Alıcılar teknolojiyi değiştirme özgürlüğüne sahip olacak:

huawei

Alıcı şirket, satın aldığı tüm kaynak kodları değiştirme özgürlüğüne ve kendi çıkarları için teknolojiyi değiştirme özgürlüğüne sahip olacak. Şirketin listesinde şimdilik bir alıcı bulunmuyor ama The Economist’e göre bu alıcı muhtemelen batılı ülkelerden biri olacak. Ayrıca 5G teknolojilerine erişim sağlayacak bir şirketin ödemesi gereken paranın miktarı da bilinmiyor.

Huawei, birçok batılı ülkenin pazarında büyük başarı sağlamış olduğundan gerek, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşında kendini cephelerin ortasında buldu ve birçok yara aldı. ABD şirkete yalnızca sınırlama getirmekle kalmadı, diğer ülkelere de bu sınırlamaları getirmeleri için talimatlarda bulundu.

ABD, aynı zamanda Huawei’ye yönelik birçok konu hakkında sayısız soruşturma başlattı. Huawei de soruşturmalarda kendisine yöneltilen suçlamaları şiddetle reddetti. Huawei’nin reddettiği suçlardan biri de Huawei’nin 5G teknolojisinin güvenliği hakkındaydı.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/huawei_considers_selling_its_5g_business-news-39162.php
13
12
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
13
12
5
3
1