Huawei'nin Android Q Güncellemesi Alacak Telefonlarına Yenileri Eklendi

50
16
9
5
4
Google'ın Android lisansını iptal ettiği Çinli teknoloji üreticisi Huawei, Android Q işletim sistemine sahip olacak akıllı telefon modellerine yenilerini ekledi.

Huawei'ye karşı Amerikan hükümetinin almış olduğu yaptırım kararlarına uyacağını açıklayan ilk şirket Google olmuş, Huawei'nin Android lisansını iptal ettiğini açıklamıştı. Bu açıklamaların karşılığında Huawei, kendi işletim sistemleri üzerinde çalıştıklarını ve en kısa sürede kullanıcılarının hizmetlerine sunacaklarını açıklamışlardı. Gelinen bu sürecin nasıl sonlanacağı kimse tarafından bilinmiyor ancak ortaya çıkan yeni bilgiler, Huawei'nin halihazırda satışta olan telefonlarının bu krizden minimum şekilde etkileneceğini gösteriyor.

Huawei'nin İspanya için açılmış olan orijinal Twitter hesabından paylaşılan son bilgilere göre Android Q güncellemesi alacak modeller güncellendi. İşte o modeller;

  • Huawei Mate 10 
  • Huawei Mate 10 Pro
  • Huawei Mate 10 Porsche Design
  • Huawei Mate 20 Lite
  • Huawei Mate 20 RS Porsche Design
  • Huawei Mate 20 X

Özellikle Huawei Mate 20 Lite modelinin bir önceki Android Q güncellemesi alacak cihazlar listesinde bulunmaması fazlasıyla konuşulmuştu. Bu güncelleme ile birlikte ülkemizde de pek çok kullanıcısı olan cihazın güncelleme alacağı onaylanmış oldu.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/huawei_claims_2017_flagships_will_get_android_q-news-37811.php
50
16
9
5
4
Emoji İle Tepki Ver
50
16
9
5
4