Huawei CEO'su: Mate 30, 20 Milyon Satış Rakamına Ulaşacak

26
16
5
3
3
ABD ve Çin arasındaki gerginliklerden sonra Google ürünlerini kullanmasına yasak gelen Huawei, iki gün önce yeni amiral gemisi Mate 30'u tanıttı. Şirketin CEO'su, şirkete getirilen yaptırımlara rağmen telefonun başarılı olacağına inanıyor.

İki gün önce Huawei yeni amiral gemisi Mate 30’u tanıtmıştı. Uzun zamandır süren Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasındaki ticaret savaşı sonrası ve hakkında yapılan suçlamalardan sonra şirketin Google ürünlerini kullanması yasaklanmıştı. Huawei de bu yasağa daha önceden hazırlanmış gibi Mate 30’u hiçbir Google ürünü barındırmadan piyasaya sürdü.

Huawei’nin CEO’su Richard Yu, herhangi bir Google ürünü kullanmayan telefonununa güveninin tam olduğunu belirten sözleri söyledi: ‘Bence getirilen yasak Çin dışındaki satışları etkileyecek. Ancak Çin’deki satışlar artacak çünkü bu amiral gemisi, Dünya’daki en dişli 5G amiral gemisi.’ Yani Huawei genel satışlarında bir düşüş bekliyor olsa da, Çin içindeki satışlarında yüksek bir artış bekliyor.

huawei mate 30

Mate 30’un genel satışları hakkında da beklentilerini söyleyen Yu, cihazın 30 milyon satış rakamına ulaşacağını söyledi. Ayrıca ABD tarafından getirilen yasağın genel satışları nasıl etkilediğine dair de şu açıklamalarda bulundu:

Mayıs ayından beri satışlarımız düştü ancak şu anda çok hızlı bir şekilde tekrar yükseliyor çünkü tüketicilerimiz ürünlerimizi beğeniyor. Bence Huawei Mate 30 serisinin toplam satış rakamı 20 milyonu aşacak.

Huawei’nin ABD yasaklarına rağmen pozitif kalması ve çalışmalarına tüm gücüyle devam etmesi gerçekten hayran kalınası. Yeni telefon hala Android kullanıyor olsa da Google Play servislerine erişim vermiyor. Yakın gelecekte çıkaracağı telefonlarının da Android yerine kendi geliştirdiği işletim sistemine sahip olacaklarını beklemek yanlış sayılmaz.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/huawei_ceo_confident_it_will_sell_20_million_mate_30_handsets_despite_limitation-news-39282.php
26
16
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
26
16
5
3
3