Huawei ile HAVELSAN'dan Yapay Zeka Destekli Çözümler İçin İş Birliği

32
6
1
0
0
19 Eylülde gerçekleşen "Huawei Connect 2019" ekinlikleri kapsamında Çinli teknoloji devi ile HAVELSAN arasında bir protokol imzalandı. İmzalanan anlaşma kapsamında iki kurum, özellikle yapay zeka destekli sistemler üzerinde çalışacaklar.

Çinli teknoloji devi Huawei ve HAVELSAN arasında iyi niyet sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşme kapsamında Huawei ve HAVELSAN, "video cloud", "big data" ve "cloud solution" alanlarında iş birliği yapacaklar. İmzalanan protokol kapsamında sunulan ortak çözümler, özellikle akıllı ve güvenli şehir projelerinde kullanılacak.

Huawei ile HAVELSAN arasındaki iş birliği, Huawei'nin geçtiğimiz hafta düzenlediği "Huawei Connect 2019" etkinlikleri sırasında imzalandı. Huawei Kamu Güvenliği Ekosistemi ve İş Ortaklığı Geliştirme Departmanı Direktörü Simon Zou ile HAVELSAN Genel Müdür Yardımcısı Alper Şeker, protokolün altına imzalarını atan isimler oldular.

Huawei ve HAVELSAN yöneticileri

Huawei ve HAVELSAN, 2017 yılında da benzer bir iş birliği yapmışlardı. O dönem iki dev arasında imzalanan anlaşma kapsamında da VCN entegrasyonu için ortak çalışmaların yürütüleceği ifade edilmişti. Şimdi yapılan anlaşmayla birlikte iki kurum arasındaki bağlar güçlendirilmiş oldu.

Yapılan anlaşma kapsamında Huawei ve HAVELSAN, daha çok yapay zeka destekli çözümler üzerinde çalışacaklar. Mühendisler, iş birliği kapsamında akıllı kameraların üretilmesi gibi alanlarda ortak bir çalışma yürütecekler. Yürütülecek çalışmaların ardından ortaya, yapay zeka desteğine sahip olan, plaka tanıyabilen, emniyet kemeri takmayan sürücüleri tespit edebilen ve otomobil markalarını tanıyabilen akıllı kameralar geliştirecekler. Yapılacak çalışmalarda tüm bu işlemleri maksimum hızda gerçekleştirebilecek ürünlerin ortaya konulması planlanıyor. 

İki kurum tarafından üretilecek çözümler hem Türkiye hem de yurt dışında hizmet verecek.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/huawei-ve-havelsandan-teknolojik-is-birligi-41338143
32
6
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
32
6
1
0
0