Huawei Mate 30 Serisinin Bootloader Kilidi Açılabilir Olacak

66
12
7
5
4
Huawei Mate 30 serisinde Android işletim sistemi yüklü olsa da Google uygulamaları yüklü olmayacak. Şirket, kullanıcılar bu uygulamalara kendileri erişim sağlayabilsin diye telefonun bootloader kilidini açılabilir kılacak.

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro model telefonlar, amiral gemilerine taş çıkartacak donanım özellikleri ile beraber geldiler ancak yazılım konusunda biraz sıkıntı yaşadılar. Şirketin ABD ile sıkıntılar yaşamasından ötürü bazı aksaklıklar çıksa da telefonlar Android işletim sistemi yüklü olarak piyasaya sürüldüler.

Elbette bu, telefonlarda bir aksaklık yaşanmadığı anlamına gelmiyor. Mate 30 serisi telefonlarda Android işletim sistemi yüklü olsa da Google uygulamaları telefonda yüklü olarak gelmeyecek. Google Play Store, YouTube gibi uygulamalar, normal Android cihazlarda olduğu gibi otomatik olarak yüklü olmayacak.

Bootloader kilidi açılabilir olacak ve kullanıcılar Google uygulamalarına erişebilecek

Huawei

Huawei, bootloader ismi verilen güvenlik kilidinin açılmasını kısıtlamıştı, bunun sebebi de olası güvenlik açıklarıydı. Şirket, Google uygulamalarını telefonlara yükleyemedikleri için bu kararlarından Mate 30 serisi için vazgeçtiler ve kilidi açılabilir yaptılar. Bu şekilde telefonu satın alan kullanıcılar, Google uygulamalarına kendi başlarına dolaylı yollardan erişim sağlayabilecekler.

Bu fikir aslında hem kullanıcılar hem de şirket için çok ideal bir fikir olmasa da işleri fazlasıyla kolaylaştıracak ancak bunun yanı sıra güvenlik kısmında da bazı açıklar verilecek. Sürecin nasıl ilerleyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Kaynak : https://gizmodo.com/huawei-says-mate-30-series-bootloader-will-be-unlockabl-1838320823
66
12
7
5
4
Emoji İle Tepki Ver
66
12
7
5
4