Huawei Mate 30 Serisinin Kamerasına Dair Yeni Bir Özellik Ortaya Çıktı

18
3
1
1
0
P30 ailesinden sonra hedefini yeni amiral gemisi serisi Mate 30 ve Mate 30 Pro olarak belirleyen Huawei, bu yılın ikinci yarısında amiral gemisi ailesini duyuracak. Son zamanlarda birçok bilginin ortaya çıktığı telefon, yeni bilgilerle ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu seferki bilgilerse telefonun kamerasıyla ilgili oldu.

Huawei, şu anda uzun zamandır beklenen Huawei Mate 20 X 5G telefonunun Çin'deki tanıtımına hazırlanıyor. Cihaz, firmanın ilk 5G'li Telefonu olacak. Huawei'nin odak noktası Huawei Mate 20 X 5G olsa da Mate 30 serisine dair bilgiler de çıkmaya devam ediyor.

Teknoloji devi Huawei'nin yeni amiral gemisi olacak olan Mate 30 serisinin bu yılın ikinci yarısı çıkması bekleniyor. Ortaya çıkan yeni bilgilerse yeni cihazın iki adet kamera kullanacağını iddia ediyor.

huawei

Huawei Mate 30 serisine dair ortaya çıkan yeni bilgilerde Huawei'nin Mate 30'un arka kamera modülünde en üst düzey kamera teknolojilerinin kullanılacağı belirtiliyor. Başka bir deyişle telefonda Sony'nin IMX600 sensörlerinin bulunacağı söyleniyor.

Bilgilerin kaynağı, Huawei ve Sony'nin bu özel kamera için birlikte çalıştıklarını ve kamera boyutlarının 1/1,7 inç ila 1/1,5 inç arasında değişebileceğini de söyledi. Bu bilginin doğru olması durumunda cihazın kamera modülünün CMOS boyutu bir rekor kıracak.

mate 30

Özelliklere geldiğimizdeyse iddialara göre Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro, tam ekranlı bir tasarımla gelecek ve Huawei'nin kendi işlemcisi olan HiSilicon Kirin 985'i kullanacak.

İşlemci, TSMC'nin ikinci nesil 7 nm EUV ultra UV litografi sürecini kullanarak yapılacak ve FC-PoP paketleme işlemi, 5G temel bantlarını cihaza entegre edecek. Huawei'nin Mate 30 serisi için 5G temel bantlarını dışarıdan sağlama ihtimali de bulunuyor.

Telefonun bataryasına gelecek olursak 4.200 mAh'lik bir bataryanın geleceği belirtiliyor. Aynı zamanda hızlı şarj desteğine sahip olacak olan Mate 30 ve Mate 30 Pro'nun 55 W Huawei SuperCharge hızlı şarj teknolojisini kullanacağı da geçtiğimiz günlerde elimize ulaşan bilgiler arasında bulunuyor. Huawei'nin geçtiğimiz yılki lansman tarihlerini de göz önünde bulunduracak olursak Mate 30 serisinin eylül ayında resmen çıkabileceğini söyleyebiliriz. Tabii ki kesin bir tarih verebilmek için birkaç hafta beklemekte yarar var.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/07/25/huawei-mate-30-series-camera-details/
18
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
3
1
1
0