Huawei Mate 30 Pro, Hiçbir iPhone'da Bulunmayan Bir Kamera Özelliğiyle Geliyor

104
21
14
13
3
Çinli teknoloji firmasının bu sene içerisinde çıkaracağı en üst segment akıllı telefonlardan olacak olan Mate 30 Pro, "cine-lens" adlı verilen özelliğin bulunduğu kameralara sahip olacak.

Huawei’nin muhtemelen ekim ayında sunumunu gerçekleştireceği bu senenin en üst segment amiral gemisi akıllı telefonlarından biri olan Mate 30 Pro ile ilgili çeşitli bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Telefonla ilgili ortaya çıkan ilk bilgiler arasında üst tarafta yer alacak olan çentiğin oldukça ufak olduğu ve ekranının çerçevesiz olduğu bulunuyordu. Bunların üstüne cihazın kamerasının da oldukça etkileyici olduğu söyleniyor.

Telefonun kamerasıyla ilgili çıkan ilk haberler, cihazın arkasında 4 adet kamera bulunacağı yönündeydi. Çıkan yeni iddialara göre Huawei, kamerasına “cine-lens” adını verdiği bir özelliği entegre etmeyi planlıyor. Bu özellik, kullanıcılara profesyonel video işi yapanların isteyebileceği kalitede video çekme şansı sunacak.

huawei mate 30 pro

Huawei, 17 Temmuz’da Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (IPO), “Cine-Lens” ve “Camera Matrix” isimleri için marka başvurusunda bulundu. Bu bilgiyi ortaya çıkaran LetsGoDigital’e göre bu tarz lensler, oldukça yüksek kalitede videolar çekebiliyor. Problem de bu noktada ortaya çıkıyor çünkü bu tür gerçek sinema lensleri oldukça pahalı. Dolayısıyla bu bilgi doğruysa Huawei’nin bu lenslerde fiyatı makul seviyelere getirmek için bazı oynamalar yapması muhtemel.

Huawei ile işbirliği içerisinde olan Leica’nın bu tarz lensler üretmesi de ihtimaller dâhilinde ancak yine de Huawei’nin asıl planının ne olduğunu öğrenmek için bekleyip görmemiz gerekiyor.

Kaynak : https://bgr.com/2019/07/19/mate-30-pro-camera-specs-cine-lens/
104
21
14
13
3
Emoji İle Tepki Ver
104
21
14
13
3