Huawei'nin İşletim Sistemiyle İlgili Bazı Detaylar Ortaya Çıktı

107
22
10
9
6
Trump yönetiminin kara listeye almış olduğu Huawei, kendi işletim sistemleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Açıklamalarda bulunan şirket yetkilileri, Huawei'nin kendi işletim sisteminin tüm Android sürümleri ile çalışabileceğini doğruladı.

Huawei, Trump yönetiminin yaptırımlarıyla baş etmeye çalışıyor. Huawei'nin Amerika Birleşik Devletleri'nde kara listeye alınmasının hemen ardından önce Google, ardından da Intel ve Qualcomm'dan açıklamalar gelmiş ve Huawei ile olan çalışmalarını noktaladıklarını duyurmuşlardı. Huawei cephesinden de açıklamalar gelmiş, şirketin B planının olduğu açıklanmıştı. Hemen ardından da Amerika'nın yaptırım kararlarından bazıları için Huawei'ye 90 gün süre verildiği duyurulmuştu. Huawei cephesinden de cevap gecikmemiş şirketin kendi işletim sistemlerini oluşturacakları belirtilmişti. Dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olan Huawei'nin işletim sistemi ile ilgili bazı gelişmeler mevcut.

Huawei'nin Tüketici İş Grubu CEO'su Richard Yu, kendi işletim sistemleriyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Yu, Huawei'nin işletim sisteminin Android'e alternatif olacağını ve işletim sisteminin fazlasıyla güçlü olduğunu belirtti. İşletim sisteminin en güzel yanının da tüm Android sürümleri ile uyumlu olarak çalışması olduğunu belirten Yu, Huawei'nin işletim sisteminin sonbahar aylarında hazır olacağını belirtti. 

Huawei'nin işletim sisteminin nasıl olacağına dair de bazı düşünceler kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Uzmanlara göre Huawei'nin işletim sistemi, Google servislerinden tamamen arındırılmış bir Android sürümü olarak karşımıza çıkacak. Ancak yazılım uzmanlarına göre bu durum Huawei için bu kadar kolay olmayacak. Çünkü Android işletim sisteminin içerisine gömülü olarak bulunan Google servislerinin, Android işletim sisteminden ayıklanması tam olarak mümkün görünmüyor. Anlaşılan o ki; Huawei'nin işletim sistemiyle ilgili sınırların çizilmesi için şirket yetkililerinden gelecek olan açıklamalar daha belirleyici olacak.

Kaynak : https://www.redmondpie.com/huawei-os-will-reportedly-be-ready-as-android-alternative-this-fall-will-be-compatible-with-android-apps/
107
22
10
9
6
Emoji İle Tepki Ver
107
22
10
9
6