Hyundai, Sürücü Davranışlarını Öğrenen Bir Seyir Kontrol Sistemi Geliştiriyor

4
1
0
0
0
Hyundai, dünyanın ilk makine öğrenmesi tabanlı yapay zeka teknolojisine sahip Akıllı Seyir Kontrol Sistemi'ni geliştiriyor. Otomobil dünyasında devrim yaratacak sürüş sistemi, sürücü davranışlarını öğrenmeye odaklanıyor.

Hyundai Motor Group, sürücüye özel deneyim yaratan dünyanın ilk makine öğrenmesi tabanlı Akıllı Seyir Kontrol sistemini (SCC-ML) geliştirdiğini açıkladı.

Otomotiv endüstrisinde bir ilk olan teknoloji, Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemi (ADAS) içine yapay zeka desteği entegra ediyor. Sistemin gelecekte Hyundai araçlarda uygulanması planlanıyor. Yeni SCC-ML sistemi, ADAS teknolojisinin yarı akıllı özelliklerini çarpıcı bir şekilde artırmak için geliştiriyor.

Akıllı Seyir Kontrolü (SCC), temel olarak ADAS'a kendi kendine sürüş özelliğini ve yeni yapay zeka teknolojisini ekliyor. Akıllı hız kontrol sistemi, sürücü tarafından seçilen hızda seyrederken öndeki araçla mesafeyi koruyor. Bunun yanı sıra sürücünün alışkanlıklarını ve sürüş tarzını öğrenerek, bağımsız bir şekilde aynı düzende hareket ediyor.

hyundai, akıllı seyir

Önceki modellerde Akıllı Seyir Kontrolü'nü çalıştırmak için sürücüler, öndeki araçtan uzaklık ve hızlanma gibi sürüş düzenlerini manuel olarak ayarlıyorlardı. Makine öğrenme teknolojisinden önce sürücülerin kişisel tercihlerine ince ayar yapmaları mümkün değildi.

Yeni SCC-ML teknolojisinde sürüş düzeni üç bölüme ayrılıyor: Öndeki araçlara olan mesafeyi kontrol etme, hızlanma ve sürüş koşullarına tepki verme. Ayrıca sürüş koşulları ve hızlar da göz önünde bulunduruluyor. Örneğin yavaş seyirde, şehir içi sürüş sırasında ve hızlı şeritte sürüş sırasında öndeki araçla mesafeyi koruyabiliyor.

hyundai akıllı seyir kontrolü

SCC-ML çeşitli koşulları göz önünde bulunduruyor ve 10 binin üzerindeki davranış modelini ayırt etmek için analiz yaparak uyum sağlayabiliyor. Sistem, esnek bir Akıllı Seyir Kontrol teknolojisi olarak karşımıza çıkacak. Son olarak SCC-ML, otomatik şerit değiştirme asistanına sahip olan Otoyol Sürüş Yardımı sisteminin de eklenmesiyle araçlarda Seviye 2.5 otonom sürüş devrini başlatacak.

Kaynak : https://www.autocarpro.in/news-international/hyundai-develops-world%E2%80%99s-first-machine-learningbased-smart-cruise-control-tech-44431
4
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
0
0
0