İddia: Microsoft’un Yeni Konsolu, PlayStation 5’ten Daha Güçlü Olacak

21
11
3
1
0
Microsoft, yeni nesil konsolunu PlayStation 5’ten daha iyi özelliklerle donatacak gibi gözüküyor. En azından dedikodular bu yönde.

Konsollarda yaşanan rekabet, hemen her oyuncunun bildiği bir konu. Sektörün en önde gelen iki ismi ise Microsoft ve Sony. Microsoft’un Xbox’ları, Sony’nin PlayStation’larını tahtından edemese de ciddi bir rekabet yaratıyor.

Geçtiğimiz günlerde PlayStation 5’in özellikleri ortaya çıkmış, Sony’nin baş mimarı Mark Cerny, PlayStation 5’in teknik özelliklerini açıklamıştı. AMD’nin 7 nm üçüncü nesil Ryzen CPU (Zen 2) işlemcisine sahip olan cihazın kendine özel bir Radeon Navi grafik işlemcisi ve ışın izleme desteği olacak. Konsol, 8K görüntü kalitesini de destekleyecek.

Bu özellikler oldukça etkileyici olsa da, Seasoned Gaming’in kurucusu Ainsley Bowden’ın ‘Microsoft içindeki çeşitli kaynaklara’ dayandırdığı iddiasına göre, Microsoft Anaconda rakibinden daha gelişmiş olacak.

Aralık ayında iki yeni Xbox geleceği açıklanmış ve bu modellere Lockheart ile Anaconda ismi verilmişti. Lockheart bugünün Xbox One X’i ayarındaki daha basit bir cihaz olacak. Anaconda ise amiral gemisi konsol olacak ve iddialara göre özellikleri Sony PlayStation 5’i geride bırakacak.

Anaconda’nın özelliklerinin ne olacağı bilinmiyor ancak muhtemelen SSD ile gelecek. Konsolda muhtemelen işlemci daha hızlı olacak ve daha çok çekirdek bulunduruacak. Cihazın RAM’i daha fazla ve grafik işlemcisi daha güçlü de olabilir. Yine de bu, cihazın PlayStation 5’i geride bırakması için yeterli olmayabilir. Xbox One X şu anda piyasadaki en güçlü konsol olsa da satış rakamları açısından PS4’ün epey gerisinde.

PlayStation 5’in 499 dolardan piyasaya çıkması bekleniyor. Microsoft’un amiral gemisi de aynı bantta bir fiyata sahip olacaktır. 2020 yılı oyuncular için oldukça güzel geçecek gibi duruyor.

Kaynak : https://www.techspot.com/news/79745-microsoft-next-gen-console-rumored-more-powerful-than.html
21
11
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
11
3
1
0