İnsanı Şaşırtan Parlak Neon Yemekler Nasıl Yapılıyor?

3
0
0
0
0
UV ışığının altında parlayan ve kendinizi hayal dünyasının sofrasında hissettirecek Neon yemeklerinin nasıl yapıldığını gösterdik.

Gün içerisinde tükettiğimiz gıdaların tatlarını ve görünüşlerini biliyoruz. Ancak aşağıdaki Neon yemekler, bizlere olduğu gibi sizlere de pek lezzetli görünmemiştir. Tabii normal zamanlarımızda da bu tarz yemekler tüketebilmek için; içerisine gerekli karışımları koymamız ve de neon’u aktif hale getirebilmemiz için UV ışığına sahip olmamız gerekiyor. Sebep? Niye uğraşalım ki?

Japon bir Twitter kullanıcısı (@unatra), düzenlediği partiler için böyle bir şey düşünmüş ve çok basit karışımlarla UV ışığının altında parlayabilen neon yemekler yapmış. Demiştim ya gün içerisinde pek afiyetli görünmez diye, peki ya bir partide?  

Bence efsane olur! “Peki bunu nasıl yapabiliriz?” diyecek olursanız da; tek ihtiyacınız olan vitamin B2 hapları ve tonik sudur. B2 vitamini ya da riboflavin, tıpkı tonik kinin (ilaç yapımında kullanılan bir kimyasal madde) suyun içerisinde olduğu gibi UV ışığının altında parlamaktadır. @unatra, aynı zamanda pirinç/pilav gibi gıdalarda daha iyi muhafıza edildiğini söylüyor.

Kaynak : http://mashable.com/2016/11/30/neon-green-fluorescent-food/#1ZShfwwUuqqE
3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0