İnsanların Mobil Uygulamalara Çılgınlar Gibi Para Harcadığını Gösteren Araştırma

18
6
5
2
2
Sensor Tower, 2021 yılının ilk yarısında mobil uygulamalar için harcanan miktarın ne kadar olduğunu araştırdı. Yapılan araştırmaya göre kullanıcılar bu yıl şimdiye kadar, mobil uygulamalar için 64,9 milyar dolar para harcamış durumdalar. Bu paranın en büyük kısmı ise oyunlara gitti.

Mobil uygulama sektörü her geçen gün biraz daha büyüyor ve bu büyüme, tüketicilerin bu sektörde harcadıkları paranın giderek artmasına yol açıyor. Hatta yapılan son bir araştırma, 2021'in ilk yarısında mobil uygulamasına harcanan paranın milyarlarca dolar olduğunu gözler önüne seriyor. Sensor Tower'ın açıkladığı veriler, oldukça ilgi çekici.

Google Play Store ile App Store'daki verileri kullanarak bir araştırma yapan Sensor Tower, kullanıcıların mobil uygulamalara 2021 yılının başından beri 64,9 milyar dolar harcadığını gözler önüne seriyor. Geçtiğimiz yılın verilerine baktığımız zaman ise kullanıcılar, aynı dönemde 50 milyar dolar civarında para harcamışlardı. 

2020 ve 2021 yılının ilk yarısında yapılan harcamaları gösteren grafik

Sensor Tower

Yapılan araştırma hem App Store hem de Google Play Store'da yapılan harcamaların bu yıl da arttığını gözler önüne seriyor. Ancak kullanıcılar, geçtiğimiz yıla kıyasla Google Play Store'daki harcamalarını biraz daha fazla artırmış durumdalar. Ancak toplama baktığımızda App Store'da harcanan paranın Google Play Store'da yapılan harcamanın neredeyse iki katı olduğunu görüyoruz.

Mobil oyun

Akıllı telefon sahipleri, harcamalarının büyük bir bölümünü oyunlara ayırdılar. Yapılan araştırmaya göre 64,9 milyar dolarlık harcamanın 44,7 milyar dolarlık bölümü oyunlara aktı. Ancak kullanıcılar bu yıl, akıllı telefon ya da tabletlerine oyun yüklemeyi tercih etmediler. İstatistiklere göre geçtiğimiz yıl ile bu yıl arasında yüzde 1,4'lük daralma gerçekleşti. Bu daralmanın en büyük nedeni ise iOS ekosistemiydi. Çünkü iPhone sahipleri bu yıl, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 22,8 oranında daha az oyun indirdiler. Android cephesinde ise gözle görülür bir büyüme yaşanmadı.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2021/07/consumer-spending-on-google-play-and.html
18
6
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
18
6
5
2
2