Instagram’ın Beğeni Sayısını Kapatmasına Gençlerin Bulduğu Çözüm: İşletme Hesabı

72
24
7
5
5
Instagram'ın beğeni özelliğini gizlemesiyle birlikte genç kullanıcılar, hesaplarının türünü değiştirerek bu özellikten etkilenmiyorlar. Ancak bu durum pek çok güvenlik sorununa neden oluyor.

Son dönemlerin popüler resim ve video paylaşım platformu Instagram, geçtiğimiz hafta çok tartışılacak bir özelliği test etmeye başladığını duyurdu. Instagram'ın test ettiği bu özellik, kullanıcıların gönderilerine aldığı beğeni sayılarını gizlemeyi içeriyor ve bu özellik, çoğu kullanıcı tarafından istenmiyor.

Konuyla ilgili olarak Instagram, geri adım atmadı ancak kullanıcılar bu özelliği işlevsiz kılacak bir yöntemi kullanmaya başladılar bile. Bağımsız veri bilimcisi olarak çalışmalarını sürdüren David Stier'e göre genç yaştaki Instagram kullanıcıları, hesaplarını "İşletme Hesabı" olarak değiştirerek beğeni sayılarını takipçileriyle paylaşmaya devam ediyorlar. Ancak Stier'e göre bu durum, ciddi gizlilik problemlerine neden oluyor.

instagram beğeni sayısı

Stier, bu durumu gözlemlemek için 200 binden fazla kullanıcının hesabı üzerinde inceleme yaptı. İnceleme sonuçlarını Instagram yetkililerine de bildiren Stier, bu durumun riskleriyle ilgili açıklamalarda da bulundu. Stier, yaptığı araştırmalarda pek çok gencin hesabını daha şimdiden değiştirdiğini ve kendilerini en çok "Kar Amacı Gütmeyen Kuruluş" ve "Atlet" olarak nitelendirdiklerini ancak bu durumun gerçek olmadığını söyledi. 

Instagram kullanıcıları, hesaplarını çok kolay bir şekilde değiştirebiliyorlar. İşletme Hesabı, kullanıcılara çok sayıda fayda sağlıyor. Bu faydalara değinmek gerekirse; İşletme Hesabı olan kullanıcılar profilleriyle ilgili daha fazla detay öğrenebiliyorlar. Hangi içeriklerinin daha fazla popüler olduğunu görüntüleyebilen kullanıcılar, kullanıcıların ne zaman profillerini ziyaret ettiklerini ve nasıl bir kitle tarafından takip edildiklerini izleyebiliyorlar.

Ancak İşletme Hesabı, kullanıcılara farklı bir gizlilik sözleşmesi sunuyor. Bu sözleşmeyi onaylayan kullanıcıların e-posta adresi ve telefon numarası herkese açık olarak görüntülenebiliyor ve bu da başlı başına bir risk oluşturuyor. 

Stier'in bildiriminden sonra açıklamalarda bulunan Instagram, bütün kullanıcılarına İşletme Hesabı imkanı sunduklarını ve herkesin Instagram'da bir iş kurabileceğini ancak kişisel verilerin diğer kullanıcılarla paylaşıldığını hatırlattıklarını açıkladı. Bu hatırlatma kapsamında Instagram, kullanıcılardan bilgilerini güncellemelerini ya da gizlemelerini istediğini söylüyor. Instagram, bu bildirimden sonra iletişim bilgilerini gizleme yoluna gitti ancak şirkete göre kullanıcılar bunu göze alarak hesaplarında değişiklik yapıyorlar ve bu durum herhangi bir sorun teşkil etmiyor.

Özetlemek gerekirse genç Instagram kullanıcıları, beğeni gizleme özelliğini aşmak için hesaplarının türünü değiştiriyorlar ancak bu durum kişisel verilerinin paylaşılması nedeniyle güvenlik sorunlarına neden oluyor. Ancak Instagram, kullanıcılar bu durumu en başında kabul ettikleri için bu durumu önemsemiyor. İlerleyen dönemlerde nelerle karşılaşacağımızı hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://webrazzi.com/2019/07/29/instagram-begeni-sayisini-kapatiyor-diye-genc-kitle-isletme-hesabina-geciyor/
72
24
7
5
5
Emoji İle Tepki Ver
72
24
7
5
5