Instagram, Müstehcen İçerik Gönderen Hesapların ve Yorumların İşgali Altına Girdi

26
15
5
0
0
Instagram son dönemde oldukça artan spam hesap ve yorumlarla dolup taştı. Üstelik bu hesapların çoğu, Instagram'ın kullanım şartlarından biri olan çıplaklık yasağını delerek on binlerce beğeni ve takipçi kazanabiliyor. Ayrıca bu hesaplar, birçok insan için tehlike arz ediyor.

Instagram, son zamanlarda belirli bir türde paylaşım yapan bot hesapların işgali altına girmiş durumda. Bu bot hesapların çoğunun ortak noktasıysa çıplaklık. İnsanların dikkatlerini çekmek adına yarı çıplak kadın fotoğraflarıyla profillerini ve hikayelerini dolduran hesap sahipleri, milyonlarca takipçiye sahip büyük sayfalara onlarca hatta yüzlerce yorum atarak takipçi ve beğeni kazanmaya çalışıyor.

LeBron James, Travis Scott, Kim Kardashian, Kylie Jenner gibi ünlü kişilerin bile fotoğraf ve videolarının altında bu tarz yorumlara sıklıkla rastlanabiliyor. Ülkemizde de oldukça popüler olan bu furya, insanlar için tehlike arz edebiliyor. Profillerinde bir linke yönlendirme yapan bu hesaplar, genellikle kısaltılmış bir URL kullanarak insanları kişisel bilgilerini talep eden şüpheli adreslere yönlendiriyor. Profillerde bu linklere genellikle "Çıplak fotoğraflarımı veya videolarımı görmek için tıklayın!" şeklinde yönlendirmeler yapılıyor.

Bu hesaplar, genellikle aynı tip yorumlar ile sürekli spam yaparlar ve hatta yaptıkları bazı yorumlar, internette kalıp haline gelerek espri olarak kullanılmaya bile başlandı. Ortalama bir Instagram kullanıcısının karşılaşma ihtimalinin yüksek olduğu bu yorumlar, yine açılan hesapta kullanılan kadın vücuduna dikkat çekecek şekilde yapılıyorlar.

Bu tarz hesapların sahipleri, bunun dışında başka dolandırıcılık şekilleriyle de karşımıza çıkabiliyor. Bu, genellikle ya sahte takipçi satışı ya da onaylanmış hesap satışı oluyor. Hesap sahipleri, bu tarz içerikleri hikayelerinde paylaşarak insanları dolandırmaya çalışıyor. Bilindiği üzere Instagram, onaylanmış hesap için ücret talep etmiyor ve herkesin hesap onayı için başvurma hakkı bulunsa bile bu, genellikle ünlüler, influencerlar veya marka hesapları için veriliyor. Aylık 1 milyar kullanıcısı bulunan Instagram'da bu tarz dolandırıcılık faaliyetleri yürüten hesapların varlığı, pek çok insan için tehlike arz edebiliyor.

Bir Instagram sözcüsü, ünlü teknoloji blogu Endgadget'a yaptığı açıklamada, Instagram'daki tüm hareketlerin gerçek kişiler tarafından gerçekleştirilmesi ve spam davranışların önüne geçilmesi için yoğun çaba içinde olduklarını belirtti. Ayrıca Instagram'ın bir blog yazısındaı nstagram'ın gerçek olmayan hesapları ve etkinlikleri kaldırmak için makine öğrenme araçları geliştirdiği de yazıldı.

Instagram, her geçen gün daha popüler hale gelen bir sosyal medya platformu. Dolayısıyla Instagram, bu tarz faaliyetler için her an uyanık olmak zorunda. İnsanlar, bireysel olarak veya sosyal faaliyetler aracılığıyla birbirlerini bu tarz tehlikeler hakkında uyarsa bile bu, Instagram'ın kontrolü altında olması gereken bir durum. Platformun güvenli bir alan olması için bu tarz tehditkâr faaliyetlerin kontrolden çıkmasına izin vermemek için dikkatli olunması gerekiyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/04/19/instagram-bots-spam-comments-huge-booty-masturbate-verified-badges/
26
15
5
0
0
Emoji İle Tepki Ver
26
15
5
0
0