Instagram Bildirimlerindeki Takip Sekmesi Artık Neden Görünmüyor?

99
22
6
4
3
Instagram hesabınıza girdiğinizde Takip sekmesiyle karşılaşmıyor olabilirsiniz ancak bu durumda yanlış bir şey yok çünkü Instagram Takip sekmesini kaldırmaya karar verdi. Artık kullanıcılar, bu sekmeden arkadaşlarının faaliyetlerine göz atamayacaklar.

Instagram, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi. Hâliyle milyonlarca kullanıcı, yalnızca bir saniyede milyonlarca resim yüklüyor, yorum yapıyor, birilerini takip ediyor ve başka resimleri beğeniyor. Siz de bu aktiviteleri kolayca takip edebiliyorsunuz.

Tabii sonunuz bu yazıya düşmüşse bir şeyden habersiz kalmışsınız demektir. Takip ettiğiniz sayfaların ve insanların neler beğendiğini görmek için her gün ziyaret ettiğiniz Takip sekmesini göremediyseniz şaşırmayın çünkü Instagram, Takip sekmesini tamamen ortadan kaldırdı.

Instagram, kişiye özel bir platform hâline geliyor:

instagram takip sekmesi

Takip sekmesinin kaldırılmasından özellikle de arkadaşlarını stalklamayı sevenler üzüntü duyacak zira artık kimse; kim kimi takip etmiş, kim neyi beğenmiş, kim nereye ne yazmış göremeyecek. Yani Instagram, belki de başından beri olması gerektiği gibi kişiye özel bir yer hâline gelecek.

Bu durumdan memnun olan kullanıcılar ise başkalarının kendi aktivitelerini ya da kendilerinin başka insanların aktivitelerini görmemeleri gerektiğini savunuyorlar. Dolayısıyla aynı önlemin diğer sosyal medya platformlarına da gelmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Beğeni sayılarının gizlenmesi de test aşamasında:

instagram beğeni sayısı

Özellikle sosyal medyanın giderek artan bir ihtiyaç hâline gelmesiyle insanlar, vakitlerini sürekli burada geçirir oldular. Bu, insanların gizliliği hakkında da birkaç sorun teşkil ediyordu. Sonuçta sizin neyi beğendiğiniz ve kimi takip ettiğiniz, size özel bir şey olmalı. İnsanlar, sizin hakkınızda bilgi toplamak için bu yollara başvurmamalı.

Gizlilik konusuna son bir yıldır kafa yoran Instagram, daha önce de beğeni ve yorum sayısını gizlemeyi planladıklarını açıklamış ve bunu bazı ülkelerde denemeye açmıştı. İnsanların üzerinde oluşan beğeni sayısı baskısını ortadan kaldırmak isteyen Instagram, platformu çok daha kişisel hâle getirmeyi hedeflediklerini söylemişti.

99
22
6
4
3
Emoji İle Tepki Ver
99
22
6
4
3