iOS 10 Güncellemesi Alan Cihazlar ve Güncelleme Rehberi!

17
4
4
1
0
Apple’ın daha önce 13 Eylül’de yayınlayacağını duyurduğu iOS 10 güncellemesi artık geldi!

Apple’ın birçok yeniliği beraberinde getirdiği sistem güncellemesi olan iOS 10, sonunda yayınlandı. Firmanın iPhone 7, iPhone 7 Plus ve Apple Watch Series 2’yi tanıttığı lansmanda 13 Eylül olarak verdiği tarih, biraz önce sunulan iOS 10 güncellemesi ile beraber birçok cihaza getirilmiş oldu.

Yine klasik olarak saat 20:00 civarında başlanan güncelleme ile igili gelen yenilikler, cihaz desteği ve kurulum rehberine ait tüm detayları aşağıdaki bağlıklardan okuyarak cihazınızın destekleyip desteklemediğini görebilir, kurulum hakkında bilgi alabilirsiniz.

iOS 10 Ne Gibi Yenilikler Getiriyor?

“Daha kişisel. Daha güçlü. Daha eğlenceli.” mottosuyla yayınlanan iOS 10, 1.1GB boyutunda güncelleme olarak sunuluyor. Özellikle iMessage, Ev, Harita ve Müzik uygulamarında yepyeni görünüm ve geliştirmeler verdiği görülmekte. Artık kilit ekranında da widget desteğinin geldiği yeni güncelleme ile ilgili detayları aşağıdaki haberimizden görebilirsiniz;

iOS 10 Hangi Cihazlara Sunuldu?

iOS 10’u destekleyen cihazlar sırasıyla iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s, iPhone 5c ve iPhone 5 olarak belirtiyor. Yani iPhone 4S, son olarak iOS 9’u almış oldu.

Ancak bu arada bir hatırlatma yapmak gerekiyor. “Uyandırmak için kaldır” özelliği, iPhone SE ve iPhone 6s veya daha yeni modellerde kullanılabilir olacakken, “Zengin bildirimler” özelliği ise iPhone 5s veya daha yeni modellerde, iPad Pro’da, iPad Air veya daha yeni modellerde ve iPad mini 2 veya daha yeni modellerde kullanılabilir olacak. Yani iOS 10’u almasına rağmen eski nesil iPhoneların bazılarında bazı özellikler bulunmayacak.

iPad noktasında ise iPad Pro 12.9 inç, iPad Pro 9.7 inç, iPad Air 2, iPad Air, iPad 4. nesil, iPad mini 4, iPad mini 3 ve iPad mini 2’ye iOS 10 güncellemesi gelecek.

iPod olarak sadece iPod touch 6. nesil’e gelen güncelleme, başka hiçbir iPod cihazına gelmeyecek.

iOS 10’u Cihazıma Nasıl Kurarım?

iOS 10’un kurulumu oldukça basit. Sırasıyla Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme adımlarını izleyerek ya da iTunes’a cihazınızı bağlayarak yapabilirsiniz. Ancak Webtekno olarak ne olur ne olmaz iTunes’a bağlayacak ve yedekleme yaparak güncellemeyi yüklemenizi tavsiye ediyoruz.

17
4
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
4
4
1
0