iOS 13.2 Güncellemesiyle iPhone'lara Cinsiyetsiz Emojiler Geldi

31
25
9
3
2
Apple, yeni güncellemesiyle cinsiyetten bağımsız karakterler içeren bir dizi emoji getirdi. Yeni emojilerin toplumsal eşitliğe katkı yaptığı düşünülüyor.

Apple, cinsiyetten bağımsız karakterler ve engelli insanlar gibi daha kapsamlı seçenekler de dâhil olmak üzere bir dizi yeni emoji hazırladı. Tasarımlar, Apple’ın en son iOS 13.2 güncellemesinin bir parçası olarak sunuldu ve iPhone kullanıcılarının kendilerini ifade etmeleri için 398 yeni emojisi daha oldu.

Güncelleme, çeşitlilik içeren yenilenmiş klavye karakteriyle geldi. Öyle ki önceki güncellemelerde sunulan cinsiyetten bağımsız emoji tasarımlarıyla birleştirildiğinde iOS 13.2, toplamda 457 cinsiyetten bağımsız emoji tasarımına sahip olmuş oluyor. Standart erkek ve kadın emojilerin yanı sıra karakter tabanlı tasarımların birçoğunda artık süper kahraman, bilim insanı, ofis çalışanı ve dedektif olmak üzere cinsiyetten bağımsız bir seçenek de bulunuyor.

Tek bir emojideki cinsiyetler karıştırılabiliyor:

Apple cinsiyetten bağımsız emoji

Güncelleme kapsamı bunlarla sınırlı değil. iPhone kullanıcıları, artık el ele tutuşan emojiyi kullanırken iki kadın, iki erkek, bir kadın ve bir erkek gibi cinsiyetleri karıştırabiliyor veya belirli bir cinsiyet olmadan her karakterin etnik kökenini seçebiliyor.

Yeni gelen emojiler arasında görme engellileri temsil eden emojiler de dâhil olmak üzere daha fazla emoji seçeneği var. Geçtiğimiz yıl Apple, konuyla ilgili bazı kuruluşlara danıştıktan sonra karakter kitaplığını koruyan ve düzenleyen Unicode'a birkaç tasarım göndererek engelli kişilerin temsilini geliştirmek istediğini açıklamıştı.

Apple cinsiyetten bağımsız emoji

Yeni güncellemeyle klavyeye eklenen başka bir emojiyse regl olayını temsil etmek üzere tasarlanan bir kan damlası emojisi oldu. Plan International UK'nin CEO'su Rose Caldwell, regl emojisinin eklenmesi konusunda şunları söyledi: “Uzun zamandır beklenen kan damlası emojisinin içinde bulunduğumuz dönemdeki utandırmaya karşı mücadelede gerçek bir atılım olduğunu söylemekten heyecan duyuyoruz. Kadınlar, regl dönemleri hakkında daha özgürce konuşmalarına yardımcı olacağını ve bu yüzden bunu gerçeğe dönüştürmek için çok çaba harcadıklarını söylüyorlar.”

Yazılım güncellemesi aynı zamanda birden fazla fotoğraf çekmek ve hızlı bir şekilde analiz etmek için makine öğrenmesini kullanan Apple'ın yeni Deep Fusion fotoğraf teknolojisini de içeriyor. Ayrıca Apple'ın sesli asistanı Siri ile olan etkileşimlerin saklamasını zorunlu hâle getiren şart konusunda yeni bir gizlilik kontrolü de getirildi. iPhone ve iPad kullanıcıları, iOS 13.2 kurulumundan önce Ayarlar uygulamasını açarak Genel ve ardından Yazılım Güncelleme seçeneklerini seçerek yeni emojilere erişebilirler.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/life-style/new-emoji-ios-update-apple-gender-neutral-inclusive-race-a9176111.html
31
25
9
3
2
Emoji İle Tepki Ver
31
25
9
3
2