Apple, iOS 13.3.1’in İlk Geliştirici Betasını Yayınladı

5
3
2
0
0
Güncellemelerine hız kesmeden devam eden Apple, hata gidermeleri ve sistemsel iyileştirmeleri içeren iOS 13.3.1'in ilk geliştirici betasını yayınladı.

Henüz 6 gün önce iOS 13.3 güncellemesini halka açık bir şekilde yayınlayan Apple, hatırlayacağınız üzere bu güncelleme ile birlikte ebeveynlerin uzun süredir beklediği bir özellik olan 'İletişim Sınırları'nı ve Safari’deki NFC, USB ve Lightning FIDO2 uyumlu güvenlik anahtarlarının desteklenmesi yeniliklerini sunmuştu. Güncellemelerine son gaz devam eden şirket, bugün itibarıyla arayı çok açmadan iOS 13.3.1’in ilk geliştirici güncellemesini de yayınladı.

Bildiğiniz gibi Apple, pek çok farklı işletim sistemi için getirdiği yeni güncellemeleri paralel bir şekilde yayınlıyor. Dolayısıyla iOS 13.3.1 güncellemesiyle birlikte iPadOS 13.3.1, tvOS 13.3.1 ve macOS 10.15.3 geliştirici betalarının yayınlandığının da altını çizelim. Bu noktada Apple, güncelleme notlarını resmi bir şekilde paylaşmadığı için güncellemenin tam olarak neler sunduğunu bilemiyoruz ancak yine de bilinen birkaç yeniliği sizlere aktarmaya çalışacağız.

iOS 13.3.1’de devrimsel bir yenilik bulunmuyor:

iOS 13.3.1

Güncellemelerin numaralandırılma şemasından da anlayacağınız üzere bu güncellemede iOS kullanıcılarını bekleyen çok büyük bir yenilik bulunmuyor. Bununla birlikte iOS 13.3.1’in, en son güncelleme ile getirilen ‘İletişim Sınırları’ ile ilgili ortaya çıkabilecek muhtemel sorunlar için hata gidermeleri ve diğer sistemsel sıkıntılar için iyileştirmeler içeriyor olması muhtemel görünüyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi iOS 13.3.1’in birkaç sistemsel iyileştirme ve hata gidermenin dışında herhangi bir devrimsel yenilik içerdiği söylenemez. Bu noktada güncellemeye dair yeni bir özelliğin ortaya çıkması durumunda sizleri bilgilendireceğimizi de belirtelim.

iOS 13.3.1 güncellemesini alacak iPhone modelleri:

iOS 13.3.1 güncellemesini alacak telefonlar

  • iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS, iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8, 8 Plus
  • iPhone 7, 7 Plus
  • iPhone 6s, 6s Plus
  • iPhone SE

Bu güncellemenin kararlı sürümünün ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor fakat Apple’ın hızına bakacak olursak oldukça yakın bir tarihte yayınlanacağını söyleyebiliriz. Yazımızı noktalamadan önce bir Apple geliştirici olmak için bu bağlantıyı kullanabileceğinizi ve ücretsiz bir şekilde kayıt olabileceğinizi de belirtelim. 

Kaynak : https://www.idownloadblog.com/2019/12/17/ios-13-3-1-dev-beta-1-2/
5
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
2
0
0