OLED Ekranlı iPad Pro'nun Geliştirme Aşamasında Olduğu İddia Edildi

3
0
0
0
0
OLED Ekranlı iPad Pro'nun Geliştirme Aşamasında Olduğu İddia Edildi
Apple’ın önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek yeni iPad Pro modellerinde kullanacağı yeni ekranlar hakkında enteresan bir iddia ortaya atıldı.

Apple’ın şu sıralar kendisinden çok analistlerinin ve bilgi sızdırıcılarının lafları ortalıkta dönüyor. Apple’ın bundan 1 yıl sonra piyasaya çıkartacağı, 2024 model iPad Pro’lar hakkında değişik bir iddia ortaya atıldı.

Ortaya atılan iddiaya göre Apple, bu cihazların ekran panellerini çoktan geliştirmeye başladı, ancak önceki modellerden çok farklı bir cam geliştiriliyor.

İddiaya göre iPad Pro 2024 modelleri için OLED ekranlar geliştiriliyor, ancak koruyucu ekran olmadığında oldukça kırılganlar

Ünlü bir Apple sızıntıcısı olan ShrimpApplePro, Apple'ın bir sonraki iPad Pro modelleriyle ilgili planlarını açığa çıkardı. Söylediğine göre geliştirilmekte olan dört prototip var ve tabletler 11 inç ve 13 inç ekran boyutuna sahip.

Sızıntının garip olan kısmı ise Apple'ın iPhone’da kullandığı aynı esnek OLED teknolojisini kullanmayacağı. Bunun yerine daha kırılgan olan bir versiyona, yani sert OLED ekranlara geçilecek. Bu ekranlar sektörde sıkça kullanılan ekranlar, hatta Google bile Pixel cihazlarında kullanılıyor. Sık kullanılmasının sebebi, üretiminin çok ucuz olması.

Apple'ın bunun üstesinden nasıl geleceğini de hep birlikte göreceğiz. Bazı iPhone'larda LCD ekran kullanmasına rağmen bunu belli bir standardın üstünde tutması, OLED ekranlı iPad'ler konusunda da oldukça optimistik olmamıza imkân tanıyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/ipad-pro-prototypes-with-oled-panels-produced_id146629
3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0