17
7
5
5
2

Geçtiğimiz sonbaharda iPhone 11 serisini piyasaya süren Apple, yeni nesil iPhone 12 serisi için çalışmalarına başlamış durumda. İçinde bulunduğumuz sıkıntılı günler nedeniyle telefonların tanıtım tarihi hakkındaki belirsizlik sürse de cihaz hakkında pek çok iddia ve haber görmeye devam ediyoruz. 

Biz de bu iddialardan yola çıkarak iPhone 12 serisinin nasıl görüneceğine ve kaç para olacağına dair soruları yanıtlamaya çalıştık. Gelin iPhone 12’lerin geleceği hakkında merak edilen tüm bu sorulara hep beraber yanıt arayalım.

iPhone 12 ne zaman çıkacak?

iPhone 12’ler ne zaman çıkacak

Bildiğiniz gibi koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada şu anda hayat durma noktasına geldi. Bu durum, özellikle büyük firmaları etkiliyor zira üretimlerde büyük aksaklıklar meydana geliyor. Hâl böyle olunca iPhone 12’nin çıkış tarihinin de normalden daha geç olabileceği ve 2021 yılına sarkabileceği söyleniyor. Elbette bu sorunun yanıtını kesin bir şekilde vermek için henüz çok erken olduğunu da unutmamak gerekiyor.

iPhone 12 tasarımı nasıl olacak?

iPhone 12 tasarımı nasıl olacak

iPhone X serisiyle radikal bir karar alarak tasarım anlamında büyük değişikliklere giden Apple, iPhone X’ten sonra çıkardığı tüm cihazlarında bu tasarımı büyük oranda korudu. Bu noktada pek çok farklı kaynak, şirketin benzer bir tasarımı iPhone 12 serisinde de koruyacağını iddia ediyor.

Öte yandan bazı kaynaklar, Apple’ın yeni nesil akıllı telefonlarında iPhone 5’lerdekine benzer daha köşeli ve keskin hatlara sahip bir tasarım tercih edebileceğini söylüyor. Şimdiye dek yayınlanan konsept tasarımlar da bu iddiaları doğruluyor. 

iPhone 12 ekranı:

iPhone 12 ekranı

En son iPhone 11 modellerinde görmüş olduğumuz LCD ekranlar, iPhone 12 serisiyle birlikte değişebilir ve yeni nesil iPhone cihazlarda LCD ekranların yerine OLED ekranlar görebiliriz ancak hangi iPhone modellerinde OLED ekran tercih edileceğini söylemek oldukça güç zira kaynaklar, bu yıl içerisinde 4 farklı iPhone modeli tanıtılacağını söylüyor. 

Ekranların büyüklüğüne geldiğimizde 5,4 inçlik 2 kameralı bir iPhone, 6,1 inçlik 2 kameralı ve 3 kameralı iki farklı iPhone ile 6,7 inçlik bir de iPhone 12 Pro Max modeli görebiliriz. Bu noktada 6,1 inç ve 6,7 inçlik modeller, ‘amiral gemisi’ olarak tabir edilen telefonlar olurken geriye kalan modellerinse daha bütçe dostu cihazlar olması bekleniyor.

Kamera tarafında bizi ne bekliyor?

iPhone 12 kamera

Android cihazlara kıyasla kamera kısmında pek de bonkör sayılmayan Apple, yeni nesil cihazlarında da eski tasarımını koruyacak gibi görünüyor. Bu noktada iPhone 11 Pro Max’lerde gördüğümüz üçlü kamera kurulumuna ek olarak ‘LIDAR’ adı verilen ve üç boyutlu tarama yapmaya yarayan yeni bir sensör daha iPhone 12 Pro modellerinde yer alabilir.

Kameraların çözünürlük değerlerine geldiğimizdeyse kaynaklar, yeni nesil iPhone’larda 64 MP’lik bir ana kameranın yer alacağını söylüyor. Bu kameralara eşlik eden diğer kameralarınsa sırasıyla 24 MP 5x yakınlaştırma telefoto lens ve 12 MP ultra geniş açı sensörü olması bekleniyor. Ön tarafa geldiğimizdeyse pek de büyük bir değişiklik olmadan 12 MP’lik selfie kamerasını iPhone 12 serisinde görebiliriz.

Teknik özellikler:

iphone 12 Teknik özellikler

iPhone 11 Pro modellerinde gördüğümüz A13 Bionic işlemcisi, tahmin edebileceğiniz üzere iPhone 12 serisinde A14 Bionic işlemcisine evrilecek. RAM kısmındaysa en düşük modelde 4 GB RAM, diğer üst modellerin hepsinde 6 GB’lık RAM görmemiz oldukça muhtemel. Bunun haricinde batarya hakkında konuşmamız gerekirse 25 W hızlı şarj destekli 4.400 mAh seviyesinde bataryaları iPhone 12 modellerinde görmemiz olası.

iPhone 12 Türkiye fiyatı ne olur?

iPhone 12 Türkiye fiyatı

Fiyat konusunda bizleri pek de şaşırtmayan Apple, yeni nesil telefonlarında da yüksek fiyatlarla kullanıcıların canını sıkacak gibi görünüyor. Bu noktada zaten yüksek olan fiyatlara bir de 5G teknolojisinin eklenmesi, genel anlamdaki fiyatları 150 dolara kadar artırabilir. 

En iyi ihtimalleri düşünecek ve fiyatların artmayacağını varsayarsak modellere göre değişmek kaydıyla 699 dolar ile 1.099 dolar arasında değişen fiyatlar görmemiz oldukça muhtemel. Bu kapsamda ülkemizdeki vergileri de hesaba katarsak en düşük model için minimum 9.000 TL, tepe modeli içinse 15.000 TL seviyesinde fiyatları görmemiz işten bile değil.

iPhone 12 serisine dair merak edilen soruları yanıtladığımız içeriğimizin burada sonuna geliyoruz. iPhone 12’ler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için videomuzu izleyebilir, bunun gibi daha fazla içeriğe ulaşmak için sitemizi ve YouTube kanalımızı takip edebilirsiniz.

17
7
5
5
2
Emoji İle Tepki Ver
17
7
5
5
2