iPhone Hakkında Bilmediğiniz 10 Mükemmel Şey!

0
0
0
0
0
iPhone Hakkında Bilmediğiniz 10 Mükemmel Şey!
Eğer bir iPhone sahibiyseniz, bu 10 önemli özelliği henüz bilmiyor olabilirsiniz. Bu içeriğimizde sizlere bir video ile neler yapabileceğinizi gösterdik.

Apple’ın 10 yıldır piyasaya sunduğu iPhone telefonlarının dünya genelinde geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olduğunu biliyoruz. Hani ünlü bir kavram vardır ya “bilinçi tüketici” diye, her ne kadar iPhone'ların bütün özelliklerini bildiğimizi düşünsek de ister istemez gözden kaçırabildiklerimiz oluyor elbette. Şimdi haberimizde yer verdiğimiz video üzerinden bu özelliklerin neler olduğuna bir bakalım.

10. Siri Halinizden Anlayabiliyor

En basitinden kendisine “Ben sarhoşum” dediğinizde, size bir taksi çağırabiliyor. 

9. Acil durum doktoru

Toplum içerisinde bir yerinizi kırdığınız zaman, telefon size veya yanınızda bulunan insanlara ne şekilde müdahale etmeniz veya etmesi gerektiğini söylüyor. 

8. Titreşim ayarları

iPhone üzerinden ses ayarlarına gelin, “yeni titreşim ayarla” sekmesini seçin ve ekrana dokunduğunuz kadar veya basıp çektiğiniz kadar bu titreşimi senkronize edip kaydedin. Böylelikle telefonunuz çaldığı zaman istediğiniz gibi titreyecek. 

7. Özel test bölümü

iPhone cihazınızın numerik tuş bölümüne  3001#12345# yazın ve aramayı tıklatın. Karşınıza özel bir “Test” bölümü açılacak ve buradan hattınızın özelliklerini öğrenebileceksiniz. 

6. Sayfa değiştirme

Muhtemelen birçoğunuz bir haber veya PDF dosyası okurken parmağını ekranın yukarısına doğru kaydırıyor. Ancak bir şey okurken parmağınızı sağa veya sola doğru kaydırarak bir kitap gibi sayfaları geçebilirsiniz.

5. Sesli mesaj için özel ayar

İster evde olun, isterseniz dışarıda, biri size sesli mesaj gönderdiği zaman bunu dinleyebilmek için genellikle tuş kilidini ve ardından mesajın kendisini açıyoruz. Ancak mesaj ayarlarından “Sesli mesaj” ayarını aktif haline getirdiğiniz zaman, biri size sesli mesaj veya kısa video gönderdiğinde telefonunuza isterseniz 2 dakika içerisinde bildirim gelmesini sağlayabiliyor, telefonuzu kulağınıza doğru kaldırdığınızda bu mesajı, tuş kilidini veya mesajı açmadan dinleyebiliyorsunuz. 

4. Hızlı şarj

Eğer hem bir iPhone’na hem de bir iPad’e sahipseniz, iPad’in usb şarj adaptörüne iPhone'unuzun lighting kablosunu bağlayın. Telefonunuzun ekranı önce kapanacak, ardından hızlı bir şekilde şarj olmaya başlayacaktır. Böylelikle 5 dakika şarj içerisinde telefonunuzun bataryası 2 kat daha hızlı şarj olacaktır. 

3. Telefonunuzun gizli bilgilerini öğrenme

7. Maddedeki gibi numerik tuş bölümüne gelip *#06# yazıp arattırdığınızda telefonunuzun “IP” adresini ve özelliklerini öğrenebiliyorsunuz. 

2. Gelen aramalara otomatik olarak mesajla cevap vermek

Telefonunuzun ayarlar bölümündeki arama ayarlarından otomatik cevap seçeneğini onaylayın ve cevap cümlesini yazın. Böylelikle biri sizi aradığı zaman eğer müsait değilseniz, telefonunuz sizin yerinize otomatik “Meşgulum, ben seni daha sonra arayacağım” şeklinde cevap verecektir.

1. Siri’yi kandırma

Düşük enerji modunu açın ve Siri'ye bunu kapatmasını söyleyin. Siri'nin size sorduğu soru üzerine ekranınızı kilitleyin ve tekrar açın. Böylelikle tüm uygulamalarınızın açık olduğunu göreceksiniz.

Kaynak : https://www.youtube.com/watch?v=u2iCAd62La4
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0