İsrail, Dünyanın İlk 'Havadan' Lazer Silahını Test Etti

74
38
15
6
1
İsrail Savunma Bakanlığı, İsrail merkezli bir savunma elektronik şirketi olan Elbit Systems Ltd. ile birlikte geliştirdiği, insansız hava araçlarını havadan indirecek olan lazer silahının ilk testlerinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu. Aktarılan bilgilere göre prototip, 2025 yılında ortaya çıkabilir.

Geçmişten günümüze doğru geldiğinizde, gelişen teknolojinin hayatımızın her alanına gittikçe daha çok yayıldığını görebilirsiniz. Gelişen bu teknolojinin kendisini bir de ülkeler için silah alanında kendini gösterdiğini görüyoruz. Bu bağlamda ülkeler, yeni teknolojilerle birlikte kendilerini gerektiği zamanlarda korumak adına yeni silah ve ekipman arayışına giriyor.

Bugün de bu ülkelerden İsrail karşımızda. İsrail Savunma Bakanlığından yetkililerin yapmış olduğu açıklamalara göre, insansız hava araçlarını ve diğer uçan hedefleri vurmak için geliştirilen lazer silahı başarıyla test edildi.

1 km alanın içinde birkaç drone etkisiz hale getirildi

İsrail Havadan Lazer Silahı

Bilgilere göre, henüz bir ismi bulunmayan bu silah, İsrail’in kısa menzildeki roketleri etkisiz hale getirebilen hava savunma sistemi Demir Kubbe’yi tamamlayacak. Savunma Bakanlığında araştırma ve geliştirme bölümünün başkanlığını yapan Yaniv Rotem, bunu gerçekleştiren ilk ülkenin İsrail olduğunu veya İsrail’in bunu gerçekleştiren ilk ülkeler arasında bulunduğunu belirtti.

Başta belirttiğimiz Elbit’in bir de C-Music adında, uçağa yaklaşan roketleri kör edecek ve bu şekilde hedefi vurmalarını engelleyecek bir korunma sistemi de bulunuyor. Bunlara ek olarak Rotem, 100 kW’lik bir prototipin 3 ya da 4 yıl içinde karşımıza çıkacağını söylüyor. Bilgilere göre bu model, 20 km değerinde bir menzile sahip olacak.

İsrail Havadan Lazer Silahı

Hava silahının dışında bilgilere göre yerde kurulu olan ve havadaki hedefleri indirecek bir lazer silahı da İsrail, Elbit ve Rafael Advanced Defense Systems Ltd. ortaklığı kapsamında geliştirilmekte. Tüm bu yeniliklerin ve silahların karşımıza çıkması için ise verilen en yakın tarih 2025. Prototipler için bu tarihin verildiğini düşünürsek, kullanılacak olan tamamen işlevsel silahlar için daha çok beklememizin gerekeceğini düşünmek yanlış olmaz.

Kaynak : https://thehackposts.com/israel-just-tested-the-worlds-first-airborne-laser-weapon/
74
38
15
6
1
Emoji İle Tepki Ver
74
38
15
6
1