iPhone'un Ele Geçirildiği, En Gelişmiş Casus Yazılımı

0
0
0
0
0
İsrail merkezli NSO Group şirketinin iPhone'u tek bir link üzerinden ele geçirebildiği yöntemi güvenlik uzmanlarını şaşırttı.

İsrailli şirket NSO Group’un iOS’taki büyük bir açıktan yararlanarak iPhone tüm verileri ele geçirebildiği ortaya çıktı. The New York Times sitesinin haberine göre, NSO Gruop’un casus yazılımı iPhone’daki tüm mesajları okuyabiliyor, arama geçmişini, kişileri görüntüleyebiliyor, ses kayıtlarını dinleyebiliyor, mailleri okuyabiliyor ve şifreleri kayıt altına alabiliyor.

Apple’ın Çarşamba günü yayınladığı güvenlik güncellemesi ile açık kapatılsa da bu casusluk yöntemi gündemde kalmaya devam ediyor. Sebebi ise yöntemin son derece basit çalışması ve bugüne kadarki en incelikli yöntem olması. Sadece iPhone’a gelen bir mesajın içeriğindeki linke tıklanmasıyla sisteme yüklenen yazılımın tüm cihazı ele geçirebilmesi daha önce karşılaşılmış bir olay değil.

Konu hakkında açıklamalarda bulunann güvenlik sistemleri mühendisi Mike Murray, ortaya çıkan bu casus yazılımının şu ana kadar karşılaşılan en sofistike yöntem olduğu tek bir linkte tıklanarak, tek adımda iPhone’un tamamen ele geçirildiğini ifade ediyor. Apple’ın elini çabuk tutarak açığı kapatması oldukça önemli. Güvenliğiniz için bu hafta yayınlanan en son iOS güncellemesini yüklemenizi ve içinde link olan mesajlara dikkat etmenizi hatırlatalım..

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0