İstanbul'da Korkutan Deprem: Kandilli Büyüklüğünü 4.2 Olarak Açıkladı

110
13
7
6
4
Saat 15:07'de İstanbul'da ve genel olarak Marmara Bölgesi'nde kısa süreli bir deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli'den durumla ilgili ilk açıklamalar paylaşıldı.

Geçtiğimiz dakikalarda İstanbul'da yaşayan birçok vatandaş, korkutan bir depreme maruz kaldı. Fazlasıyla kısa sürdüğü aktarılan deprem, uzun süredir deprem korkusu yaşayan İstanbulluların bir nebze daha korkmalarına neden oldu.

Bugün saat 15:07’de İstanbul ve Marmara bölgesini etkileyen depremin büyüklüğü ve merkezi hakkında yapılan açıklamalarsa şimdilik birbirinden farklı. AFAD tarafından aktarılan bilgilere göre deprem, 3,9 büyüklüğünde ve merkezi Kartal. Kandilli ise merkez üssü Sultanbeyli olarak verirken depremin şiddetini 4,2 olarak belirtiyor.

Kandilli 4.2, AFAD 3.9 olarak açıkladı:

kandilli

Kısa süreli gerçekleşen deprem hakkında henüz paylaşılan bir can ve mal kaybı bulunmuyor. Resmi kaynaklar tarafından paylaşılan bilgileri sizlere aktarıyor olacağız.

Deprem öncü müydü değil miydi?

Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener'le konuştuğunu söyleyen Candaş Tolga Işık, Özener'in sözlerini aktardı: "4,2 büyüklüğünde Kartal civarındaki Marmara'da bildiğimiz fayda oldu deprem... Öncü mü değil mi şu an söyleyemeyiz. Ancak ilerleyen saatlerde daha büyük depremler olursa bu yönde bir değerendirme yapılabilir."

Beklenen İstanbul depremiyle bu deprem bağlantılı mı?

Haber Global'de açıklama yapan deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"17 Ağustos depreminden sonra kuzeye doğru giden hatlarda depremler oldu. Kartal, Tuzla gibi. Yalova-Çınarcık fayını otoyol gibi görürsek bu da kuzeye giden kollarda olan depremlerden biri. Büyük İstanbul depremi Adalar'ın güneyinden geçen fay, onunla ilgisi yok. İkincil kollarda olan depremler. Şehir içinden geçtiği için şiddetinin yüksek hissettik."

Herhangi bir olumsuz durum bildirilmedi:

Twitter hesabından açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, güvenlik ve zabıta birimlerine intikal eden herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını açıkladı.

110
13
7
6
4
Emoji İle Tepki Ver
110
13
7
6
4