İstanbul, Yaşam Kalitesi Araştırmasında 231 Şehir Arasında 130’uncu Oldu

41
16
8
3
0
Uluslararası danışmanlık şirketi Mercer, şehirlerde yaşam kalitesini mercek altına aldı. İstanbul, şirketin hazırladığı ve 231 şehrin bulunduğu listede 130. sırada kaldı.

Dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olarak gösterilen ve bu unvanını da sonuna kadar hak eden İstanbul, iş yaşam kalitesine geldiğinde ise vasat bir performans sergiliyor.

Mercer adlı uluslararası danışmanlık şirketi, gerçekleştirdiği ‘yaşam kalitesi araştırması’nın ardından kapsamlı bir rapor yayımladı. Raporda ekonomik, siyasi durum, toplumsal koşullar, ulaşım, gıda, ev aletleri, eğlence, sosyo-kültürel çevre, eğitim düzeyi ve sağlık hizmetleri gibi kıstaslar ele alındı. Ülkemizden listeye girebilen tek şehir İstanbul oldu.

Listeye damga vuran ise Almanya ve İsviçre oldu. Her iki ülke de ilk 10’a 3 şehir sokmayı başardı.

Listede ilk 10’daki şehirler Viyana (Avusturya), Zürih (İsviçre), Vancouver (Kanada), Münih (Almanya), Auckland (Yeni Zelanda), Düsseldorf (Almanya), Frankfurt (Almanya), Kopenhag (Danimarka), Cenevre (İsviçre) ve Basel (İsviçre) oldu.

Atina, Dubai, Abu Dhabi gibi şehirler listede İstanbul'u geride bıraktı. Listenin sonlarında ise savaşlardan dolayı harabeye dönen Bağdat, Şam gibi şehirler yer aldı.

Kaynak : http://www.diken.com.tr/yasam-kalitesi-arastirmasi-istanbul-231-sehir-arasinda-130uncu/
41
16
8
3
0
Emoji İle Tepki Ver
41
16
8
3
0