Japonya, Güvensizlik Sebebiyle Apple ve Google'a Soruşturma Başlattı

23
15
1
0
0
Duruşmadan duruşmaya koşan Apple'ın son durağı Japonya oldu. Bilgilere göre Japonya, Google ve Apple hakkında, rekabet ortamının kurallarına uymadıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Daha çok Epic Games ile aralarındaki sorunları sebebiyle davalarda görmeye alışık olduğumuz Apple, bu sefer de Google ile birlikte Japonya tarafından açılan soruşturma sebebiyle mahkemelerin yolunu tutacak gibi görünüyor.

Bahsi geçen soruşturmanın kaynağında rekabet ortamı problemleri bulunuyor. Bilgilere göre Japon yöneticiler, Apple ve Google’a gösterilen ilginin yerli Japon akıllı telefon üreticilerine de gösterildiğinden emin olmak istiyor. İşte detaylar:

Android ve iOS cihazlar Japonya’daki akıllı telefonların toplamda yüzde 90’ını kapsıyor

Japonya Apple Soruşturma

Yürütülen bu soruşturma, Epic Games’tekine benzer sebeplerden ortaya çıktı diyebiliriz. Bilmeyenler için Epic Games, oyun içi ödemelerden alınan komisyonların çok fazla olması sebebiyle Apple ile yollarını ayırmış ve iki taraf da kendilerini sık sık davaların arasında bulmaya başlamıştı. Yani Epic Games'in, rekabete izin vermeyen Apple'ın ödeme yöntemlerine bağlı kalması gerekiyordu.

Japonya ise kendi üreticilerini öne çıkarmak için böyle bir hamle yapıyor gibi görünüyor. Öyle ki IDC tarafından geçtiğimiz şubat ayında paylaşılan rapora göre 2020 yılında Japonya’daki akıllı telefon satışlarında Apple, yüzde 50 gibi oldukça büyük bir oranı elinde tutuyordu. Android’i de buna kattığımızda yüzde 90 gibi devasa bir oran karşımıza çıkıyor.

Apple, daha önce birçok kez rekabet yasalarına aykırı bir tutumla hareket ettiği için yasal sorunlarla baş başa kalmıştı. Şirketin kullanmakta olduğu iOS platformunda farklı uygulama marketlerine izin vermesi gibi birçok talep gelmiş olsa da Apple çizgisini bozmayacak gibi görünüyor. Farklı ülkelerden de bu tip soruşturmalarla karşı karşıya kalmış olan Apple’ı bu konuda yakından takip edip konu hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarıyor olacağız 

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/21/06/13/japan-to-probe-apple-and-google-in-antitrust-discussions?utm_medium=rss
23
15
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
15
1
0
0