Japonya’nın Ünlü Anime Stüdyosu Kyoto Animation’da Yangın Çıktı

55
4
2
1
0
Japonya’nın önde gelen anime stüdyolarından Kyoto Animation, bugün sabah saatlerinde yanmaya başladı. Binayı kundakladığı düşünülen bir kişi gözaltına alındı.

Japonya’da pek çok animasyon ve anime projesi yapan, alanında ülkenin en popüler isimleri arasında yer alan Kyoto Animation, bu sabah saatlerinde yanmaya başladı. İlk bilgiler, binanın kimliği açıklanmayan biri tarafından kundaklandığı yönünde. 

anime

Görgü tanıklarının ifadelerine göre 40’lı yaşlarda olan şüpheli, binaya yanıcı sıvılar döküp tutuştururken görüldü. Bir görgü tanığı, kundakçının “Ölün!” diye bağırdığını söyledi. 41 yaşında ve erkek olduğu öğrenilen zanlı, iddialara göre binayı kendisinin tutuşturduğunu kabul etti. 

Haberlere göre firmanın 38 çalışanı, bazıları ciddi olan yaralanmalar nedeniyle hastaneye kaldırıldı. 9 kişinin bilincinin kapalı olduğu iddia edilirken, Kyoto Shimbun’a göre bir kişi hayatını kaybetti. Kyotonews'in İngilizce versiyonuna göre ise ilkyardım ekipleri, en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. 

japonya

Yangın, Kyoto Animation’un 1. No’lu stüdyolarında çıktı. Şirketin merkezi ise Kyoto’nun Uji City adlı bölgesinde yer alıyor. İki binanın arasında çok uzun bir mesafe bulunmuyor. Japonya’da yapılan haber yayınlarına göre hala binanın içinde mahsur durumda olan insanlar var ve 20 kişinin akıbeti bilinmiyor. 

Kyoto Animation, özellikle Lucky Star, Melancholy of Haruhi Suzumiya, K-Oh, Miss Kobayashi’s Dragon Maid, Free! gibi animeleriyle biliniyor. 

Kaynak : https://kotaku.com/explosion-reported-at-kyoto-animation-one-person-is-de-1836473998
55
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
55
4
2
1
0