Zelda Oyunundaki Bir Tarif, Önemli Bir Yazarın Kitabına 'İlham' Verdi

13
3
3
0
0
Sinemaya da uyarlanan Çizgili Pijamalı Çocuk kitabının yazarı John Boyne'un son kitabında The Legend of Zelda: Breath of the Wild'dan 'esinlendiği' ortaya çıktı. Yazar, kitabında tarif ettiği kırmızı kıyafet boyasındaki bileşenler için oyundaki fantastik ögeleri kullandı.

Yeni bir şey araştıracağımızda ya da öğreneceğimizde başvurduğumuz ilk araç Google oluyor. The Boy in the Striped Pyjamas (Çizgili Pijamalı Çocuk) kitabının yazarı John Boyne'un da A Traveler at the Gates of Wisdom kitabında yapması gereken belki buydu. Sebebi ise yazarın söz konusu son kitabında The Legend of Zelda'daki fantastik bileşenlerin yer alması.

Gazeteci Dana Schwartz'a göre buradaki problem, "kırmızı kıyafet boyası bileşenleri" (ingredients red dye clothes) arama sonuçlarında gerçek bir tarif yerine Polygon sitesindeki "The Legends of Zelda: Breath of the Wild oyununda kıyafetlerinizi nasıl boyarsınız" başlıklı bir yazının çıkmasıydı. Aslında bu durum Google algoritması için çok da alışmadık bir durum değil ancak bu sefer olay, popüler bir yazarın yayınlanmış bir kitabına kadar uzandı.

Gerçek bir kitapta Zelda tarifi

john boyne, a traveller at the gates of wisdom kitabı zelda'dan aldığı tarif

Reddit'teki Breath of the Wild subreddit'inde bir kullanıcı kitaptan bir sayfayı paylaştı. Paylaşılan sayfada bir karakter, 5. yüzyılda Attila döneminde kırmızı kıyafet boyası yapmak için dört 'Hylian' sihirli mantarı, kırmızı 'lizalfos' kuyruğu, Octorok Eyeball ve 'keese' kanatları gibi bileşenler kullanıyor.

Kitabın yazarı, yaptığı hataya daha esprili bir şekilde yaklaştı, Boyne "Birisi, Traveller yayınlandığında teşekkür bölümüne Zelda'yı ekleyeceğimi hatırlatsın" dedi. Tabii böyle bir hata kitabın sonraki basımlarında düzeltilebilir ya da e-kitap formatında derhâl halledilebilir ancak yazar, "olduğu gibi bırakmayı" planladığını söyledi.

the legend of zelda: breath of the wild - lizalfos

(Lizalfos)

Belki de John Boyne'un başına gelenler diğer yazarlar için de bir ders olmalı. Yazılacak bir kitapta kullanılacak olan kaynaklar daha titiz bir şekilde araştırılmalı. Yazarın söz konusu bu kitabının şu an için Türkçe basımı bulunmuyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/tldr/2020/8/3/21352299/zelda-breath-of-the-wild-red-clothes-dye-traveler-gates-of-wisdom-john-boyne-google-search-results
13
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
3
3
0
0