Ailenizle Birlikte İzleyebileceğiniz Jumanji Benzeri 10 Film

14
7
1
0
0
Ailenizle Birlikte İzleyebileceğiniz Jumanji Benzeri 10 Film
Jumanji, pek çoğumuzun çocukluğunun unutulmaz filmlerinden. Günümüzde yeniden çekilmesiyle daha da fazla gündem olan Jumanji benzeri filmler arıyorsanız, bu içeriğimiz size yol gösterecektir.

Orijinal Jumanji, 1995 yılında yayınlandığında büyük ses getirdi. Filmin başarısının sebebi biraz usta oyuncu Robin Williams olsa da seyircinin akın akın Jumanji izlemesinin diğer bir sebebi, daha önce bu tarz bir filmle karşılaşmamış olmalarıydı.

Evet bugünkü sinema algımızla izleyince filmdeki efektler vs. biraz demode gelse de bu benzersiz bir senaryoya sahip film 1995 yılında büyük ilgi uyandırmıştı. 26 yıl sonra dahi hala başyapıt olarak kabul edilen Jumanji, 90’ların çocukları için hatırlandığında hala iç ısıtan bir anı olma özelliğini koruyor. 2017 ve 2019’da Jumanji’nin devamı niteliğinde benzer filmler çekilmiş olsa da genelde filmin hayranları orijinalinin yerine hiçbir yapımı koyamıyor. Gelin ailenizle birlikte izleyebileceğiniz, keyifli bir haftasonu geçirme garantili 10 filme göz atalım.

Ailenizle Birlikte İzleyebileceğiniz Jumanji Benzeri Sıcacık 10 Film

  • The Croods (Crood’lar)
  • Dora and the Lost City of Gold (Dora ve Kayıp Altın Şehri)
  • Inkheart (Mürekkep Yürek)
  • Zathura: A Space Adventure (Zathura: Bir Uzay Macerası)
  • Goosebumps (Goosebumps Canavarlar Firarda)
  • The Night At The Museum Trilogy (Müzede Bir Gece Üçlemesi)
  • Honey, I Shrunk the Kids (Eyvah! Çocuklar Küçüldü)
  • The Spiderwick Chronicles (Spiderwick Günceleri)
  • Where the Wild Things Are (Arkadaşım Canavar)
  • Mrs. Doubtfire (Müthiş Dadı)

Son mağara ailesini izlediğimiz animasyon: The Croods (Crood’lar)

Vizyon tarihi: 15 Şubat 2013
IMDb puanı: 7,2 
Rotten Tomatoes puanı: %72

Jumanji benzeri film önerileri arasında görmek garip gelebilir ama evet listemizde bir de animasyon filmi var. Crood’lar, vahşi hayvanlar; etçil bitkiler ve diğer tehlikelerle dolu bir dünyada hayatta kalmaya çalışan son mağara ailesidir. Aksiyon filmi olmamasına rağmen film bol miktar macera, aksiyon ve komedi unsuru sunuyor.

Aileyle izlenebilecek macera arayanlara: Dora and the Lost City of Gold (Dora ve Kayıp Altın Şehri)

Vizyon tarihi: 9 Ağustos 2019
IMDb puanı: 6,1
Rotten Tomatoes puanı: %85

Genç maceracı Dora, ailesini kurtarmak ve kayıp altın şehrinin gizemini çözmek için arkadaşlarıyla bir maceraya atılır ve olaylar gelişir… Tam aileyle izlemelik bir film olan Dora ve Kayıp Altın Şehri, Jumanji Vahşi Orman filmine rakip olacak kadar heyecanlı aksiyon sahnelerine sahip.

Baba ve kızının birlikte atıldığı macera: Inkheart (Mürekkep Yürek)

Vizyon tarihi: 11 Aralık 2008
IMDb puanı: 6,1
Rotten Tomatoes puanı: %39

Bu film, Goosebumps Canavarlar Firarda filmine benzetilebilir. Çünkü Mürekkep Yürek’te de bir kitabın karakterleri canlanıyor. Bu kez canavar değil de sihirli bir krallığın sakinlerini izliyoruz.

Brendan Fraser’ın canlandırdığı karakter, kızıyla birlikte sessiz sakin bir yaşam süren bir ciltçidir. Baba kız ikisi de kitaplara çok düşkündür. Bu yüzden kitap karakterleriyle etkileşime girebildiklerini fark edince çok sevinirler. Peki bu sihirli durumdan nasıl kurtulacaklar? Karakterleri ait oldukları dünyaya nasıl geri gönderecekler? E daha fazla söylemeyelim.

Jumanji’yi izlerken duyduğu heyecana benzer sıcacık bir aile filmi arayanların şans verebileceği bir film bu.

Jumanji'nin uzayda geçen versiyonu: Zathura: A Space Adventure (Zathura: Bir Uzay Macerası)

Vizyon tarihi: 8 Kasım 2005
IMDb puanı: 6,2
Rotten Tomatoes puanı: %76

Orijinal Jumanji filmi aslında Chris Van Allsburg’un aynı adlı çocuk kitabından uyarlanma. Yazar 2002’de Jumanji’nin devamı niteliğinde Zathura adlı bir kitap yazıyor. Daha sonra bu kitap Zathura: A Space Adventure adıyla beyaz perdeye uyarlandı. 

Zathura, orijinaline Jumanji’nin 2017 ve 2019’da çekilen filmlerinden daha yakın çünkü Jumanji’dekine yakın bir zaman diliminde geçiyor ve yine başka iki kardeş tarafından oynanan bir kutu oyununun hikayesini anlatıyor. İki film arasındaki fark, oyuncuların farklı olması ve Zathura’nın (oyunun adı) çocukları başka bir dünyaya götürmek yerine uzaya götürmesi. Hikaye, olaylar ve temalar Jumanji’yle eper benzer olduğu için Jumanji’yi sevenlerin muhakkak bir şans vermesi gereken bir film diye düşünüyorum.

Jumanji'ye bir tutam paranormal olaylar eklediğinizde karşımıza çıkan: Goosebumps (Goosebumps Canavarlar Firarda)

Vizyon tarihi: 16 Ekim 2015
IMDb puanı: 6,3
Rotten Tomatoes puanı: %78

Tıpkı Jumanji gibi Goosebumps da çocuk kitabından uyarlanmış bir film. Türü komedi-korku olsa da izlerken biliyorsunuz ki filmin sonunda her şey yoluna girecek.

Goosebumps Canavarlar Firarda filmi birçok açıdan Jumanji’nin paranormal versiyonu gibi. Filmdeki ana karakterler, sihirli bir kitaptan çıkıp canlanan korkunç canavarlarla savaşıp hayatta kalmak zorundadır. İçerdiği aksiyon ve heyecan unsurları bakımından Jumanji’ye benzeyen bu film, tam ailece hoş vakit geçirmelik filmi.

Bir başka efsane: The Night At The Museum Trilogy (Müzede Bir Gece Üçlemesi)

Vizyon tarihi: 22 Aralık 2006
IMDb puanı: 6,4
Rotten Tomatoes puanı: %43

Müzede Bir Gece serisinde Jumanji ya da Zathura’daki gibi bir kutu oyunu durumu yok ama bazı olağanüstü durumlar var. Ben Stiller’ın canlandırdığı Larry karakteri bir müzede gece bekçisi olarak çalışmaktadır ve müzede sergilenen şeyler gece olunca canlanmaktadır. 

Konu olarak çok benzemiyor gibi görünse de Müzede Bir Gece serisinde Jumanji’ye selam çakan birçok unsur var. Mesela müzede canlanan şeyler arasında gergedan ve maymun sürüleri ve aslan var. Bunlar Jumanji’de çocukların karşılaştığı engelleri oluşturan hayvanlar. Ayrıca filmde canlanan şeylerden biri de Theodore Roosevelt’in balmumu heykeli. O karakter de Robin Williams tarafından canlandırılıyor. Bütün bu detaylar iki film arasındaki bağlantıyı güçlendiriyor.

Kocaman dünyada küçücük kalmak: Honey, I Shrunk the Kids (Eyvah! Çocuklar Küçüldü)

Vizyon tarihi: 23 Haziran 1989
IMDb puanı: 6,4
Rotten Tomatoes puanı: %77 

Bu filmi Jumanji’ye benzer kılan şeylerden biri, vizyona girdiği dönemde kendinden önce eşi benzeri olmaması. Tamamen farklı bir tür aile filmiydi ve seyirci büyük ilgi gösterdi. Filmde bilim insanı olan bir baba, yanlışlıkla oğlunu, kızını ve komşularının çocuklarını böcek boyutunda küçültüyor. Gençler babaları onları ararken devasa tehlikelerle savaşmak zorunda kalır… Çocukların karşılaştığı tehlikeler ve barındırdığı aksiyon açısından Jumanji severler tarafından beğenilebilecek bu filme bir şans vermeyi unutmayın.

Yine bir kitap, yine bilinmeyen unsurlar: The Spiderwick Chronicles (Spiderwick Günceleri)

Vizyon tarihi: 31 Ocak 2008
IMDb puanı: 6,5
Rotten Tomatoes puanı: %81

Fantazi temalı çocuk filmlerinden bahsedeceksek Spiderwick Günceleri’nden bahsetmemek olmaz. Eleştirmenlerden tam not alan bu film peri masalı ve toplumsal unsurları o kadar güzel kullanıyor ki izleyiciye asla ayrılmak istemeyeceği bir dünya yaratıyor.

Jared ve Simon adlı ikizler, anne ve ablalarıyla Spiderwick malikanesine taşınırlar. Orada Jared bir kitap bulur. Kitap, perilerle, cinlerle ve bir sürü sihirli yaratıkla etkileşime geçmeyi sağlayan bir alan sağlıyor.

Bir çocuğun hayal dünyası: Where the Wild Things Are (Arkadaşım Canavar)

Vizyon tarihi: 13 Ekim 2009
IMDb puanı: 6,7
Rotten Tomatoes puanı: %73

Maurice Sendak’ın klasik çocuk kitabı Where the Wild Things Are’dan (Vahşi Şeyler Ülkesinde) uyarlanan bu filmde, Max adında yalnız bir çocuğun çılgın hayal dünyasına yolculuğu izliyoruz. Annesiyle kötü bir tartışma yaşadıktan sonra Max bir tekne bulduğu gölete kaçar. Tekneye binip, yedi canavar yaratığın yaşadığı büyülü bir krallığa geçer. Başta küçük çocuğu yemeye çalışan yaratıklar çocuğun sihirli güçleri olduğuna inanınca vazgeçer. Böylece Max kral olur. Hep birlikte macera ve savaşlara atılırlar…

Karanlık bir havaya sahip Arkadaşım Canavar filmi, yetişkinler tarafından da epeyce beğenilen bir yapım.

Robin Williams'ın başrolde yer aldığı, hisleriyle güzel hatırlanan: Mrs. Doubtfire (Müthiş Dadı)

Vizyon tarihi: 22 Kasım 1993
IMDb puanı: 7,0
Rotten Tomatoes puanı: %71

Müthiş Dadı filminin konusu Jumanji’yle pek benzemiyor ama izlerken insanda yarattığı nostalji duygusu açısından benzer bir film. Ha bir de iki filmde de Robin Williams’ı başrolde görüyoruz. Filmde nahoş bir boşanmanın ardından Robin Williams kadın hizmetçi kılığında eski eşinin evine girer ve çocuklarıyla gizlice vakit geçirir. Konu olarak benzemese de yürek ısıtıcılığı açısından Jumanji’yle yarışacak bu filme mutlaka bir şans verin.

Kaynak: Reel Rundown, Big Happy House

14
7
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
7
1
0
0