IMDB'ye Göre 2000 Senesinden Bu Yana Çıkmış En İyi 20 Film

165
18
15
8
8
IMDB Top 250 listesinde yer alan, son 18 senenin en başarılı 20 filmini sizin için listeledik.

IMDB, film değerlendirme konusunda dünya genelinde en büyük kaynaklardan birisi. Her ne kadar bir filmi aldığı puan ile değerlendirmek çok doğru olmasa da, kullanıcı oyları ile oluşturduğu dev arşiv sayesinde IMDB bu konuda görece güvenilir platformlardan biri. Hazırladığı listelerde yer alan filmlerin kalitesiyle de bu güvenilirliğini ortaya koyan IMDB'de, son 18 senede çıkıp Top 250 listesine girmeye hak kazanmış olan 20 şahane filmi sizin için listeledik.

20 - Coco (2017) - IMDb 8,4

İdolü olan ölü bir gitaristin gitarını çalmaya başlayıp bir anda ölüler diyarına yolculuğa çıkan 12 yaşındaki Miguel'in hikayesini anlatan yapım, Pixar'ın son filmi. Oscar 2018'den de 'En İyi Animasyon' ödülü ile dönen yapım, animasyon severler için muhakkak izlenmesi gereken filmlerden biri.

19 - Wall-E (2008) - IMDB 8,4

İnsanların Dünya'yı bir çöplüğe çevirip terk etmesinden sonra, gezegende yalnız kalan Wall-E adındaki robotun, Eve isimli başka bir robotun dünyaya gelmesiyle değişen hayatını konu alan yapım, şimdiye kadar yapılmış en başarılı animasyonlardan biri.

18 - Django Unchained (2012) - IMDB 8,4

Tarantino'nun en sevilen yapımlarından biri olan Django Unchained, bir köle ile bir ödül avcısının birlikte çıktıkları enteresan yolculuğu anlatıyor. Tabii ki bir Tarantino filminden beklenen oranda, bolca şiddet ve kan içeren yapım, başarılı oyuncu kadrosu ile de oldukça dikkat çekmişti.

17 - The Lives of Others (2006) - IMDB 8,4

Son dönem Alman sinemasının en önemli yapımlarından kabul edilen The Lives of Others, Berlin Duvarı henüz yıkılmamışken, ülkenin istihbarat birimlerinden birinde görev alan ve bir sanatçıyı takip etmeye başlayan Yüzbaşı Gerd Wiesler'in başından geçenleri konu alıyor. Wiesler'in, takip ettiği sanatçının aslında suçsuz olduğunu anlaması ile siyaseti ve insan hayatını bambaşka bir pencereden anlatmaya başlayan yapım, çıktığı sene 'Yabancı Dilde En İyi Film' Oscar'ını da almayı başarmıştı.

16 - Memento (2000) - IMDB 8,5

Oldukça etkileyici bir senaryoya sahip olan Memento, eşine tecavüz edip öldüren adamın peşine düşen Leonard'ın yolculuğunu konu ediniyor. Ancak bu yoluluk pek çok talihsizlikle dolu çünkü Leonard, çoğu zaman 15 dakika önce nerede olduğunu bile hatırlayamıyor. Bu filmin hint sinemasında da çok güzel bir karşılığı var. Aamir Kahn'ın müthiş oyunculuğuyla Ghajini'yi de izlemenizi öneririz.

15 - The Prestige (2006) - IMDB 8,5

Robert Angier, eşinin ölümünden sorumlu tuttuğu rakibi Alfred Borden'i sihirbazlıkta alt edebilmek için her yolu denemektedir, ancak Alfred, oldukça başarılı bir hile ile dönemin en başarılı sihirbazı olarak anılmaktadır. Bunun üzerine yeni bir yol arayışına giren Alfred, henüz kim olduğunu bilmediği Tesla'nın yanına gider ve ondan 'sihir' ister..

14 - Gladiator (2000) - IMDB 8,5

General Maximus'un uğradığı haksızlık karşısında, ölümden döndükten sonra kafasına koyduğu intikam planını anlatan yapım, yayınlandığı sene aldığı ödüller ve gişede yakaladığı başarı ile de adından bolca söz ettirmişti.

13 - Whiplash (2014) - IMDB 8,5

Başarılı bir baterist olmayı kafasına koyan Andrew'in, aldığı zorlu eğitimin yanında yaşadığı psikolojik baskının da kusursuz şekilde yansıtıldığı film, şahane sonuyla da hepimizi etkilemeyi başarmıştı.

12 - The Departed (2006) - IMDB 8,5

Martin Scorsese'nin yönetmen koltuğunda oturduğu ve Leonardo DiCaprio, Matt Damon gibi başarılı oyuncuların yer aldığı yapım, mayfanın ve polis teşkilatının, birbirlerinin içine sızmaları için yetiştirdiği 'köstebeklerin' savaşını anlatıyor.

11 - The Pianist (2002) - IMDB 8,5

Dünya sinema tarihinin en başarılı savaş anlatılarından biri olan film, Nazi işgali altındaki Polonya'da, kıyımların ortasında hayatta kalmaya çalışan bir piyanistin trajik yolculuğunu anlatıyor.

10 - Intouchables (2011) - IMDB 8,5

Yamaç paraşütü esnasında kaza geçirerek felç geçiren zengin bir adamın, kendisiyle ilgilenmesi için işe aldığı genç bir adamla kurduğu dostluğu konu alan yapım, dram ve komediyi iç içe görmeyi sevenler için oldukça keyifli bir yapım.

9 - Interstellar (2014) - IMDB 8,6

Son yılların en çok ses getiren bilim kurgu yapımlarından biri olan Interstaller, bir solucan deliği kullanarak keşfedilmiş üç yeni gezegenden hangisinin yaşamak için daha uygun olduğunu anlamak üzere yola çıkan Cooper'ın zorlu görevini konu ediniyor.

8 - Spirited Away (2001) - 8,6

2003 senesinde 'Uzun Metrajlı En İyi Animasyon Filmi' Oscar'ını kazanan ve Oscar alan ilk anime olma özelliğini taşıyan yapım, Miyazaki'nin de en sevilen yapımlarından biri. Ailesi ile birlikte yanlışlıkla girdikleri bir kasabada birden bire yeni bir dünya keşfeden Chihiro, açgözlülük yüzünden domuza dönüşen anne-babasını kurtarmak için büyük bir maceraya atılır ve bir çocuktan beklenmeyecek cesaretle, tüm engelleri aşar.

7 - City of God (2002) - IMDB 8,6

Rio'nun uyuşturucu, ölüm ve suç dolu mahallelerinden birinde yaşayan iki arkadaşın hikayesine tanıklık ettiğimiz yapım, vizyona girdiği 2002 yılında büyük ses getirmiş ve sonrasında da son yılların en başarılı filmleri listelerinde kendine yer kazanmayı başarmıştı.

6 - Avengers: Infinity War (2018) - IMDB 8,8

Marvel Sinematik Evreni'nin en sevilen filmlerinden olmayı başaran ve gişede elde ettiği başarı ile de adından sıkça söz ettiren Avengers: Infinity War, şüphesiz 2018'in en çok konuşulan yapımlarında biri haline geldi.

5 - The Lord of The Rings: The Two Towers (2002) - IMDB 8,7

Tüm dünyada en çok sevilen ve en başarılı fantastik yapımlardan biri olarak geçen The Lord of The Rings serisinin 2002 yapımı ikinci filmi, pek çok dalda Oscar alarak başarısını tescillemişti.

4 - Inception (2010) - IMDB 8,8

Bilinçaltlarında yolculuk ederek hırsızlık yapan bir adamın, zihinden zihine gezindiği enteresan yapım, 2010 senesinde ilk çıktığında büyük ses getirmiş ve sonrasında da unutulmaz filmlerden olmayı başarmıştı.

3 - The Lord of The Rings: The Fellowship of The Ring (2001) - IMDB 8,8

The Lord of The Rings evrenine dahil edildiğimiz ilk film olan The Fellowship of The Ring, aradan geçen yıllara rağmen etkisini kaybetmeyen başarılı bir yapım ve senelerce de konuşulmaya devam edecek.

2 - The Lord of The Ring: The Return of The King (2003) - IMDB 8,9

Serinin en beğenilen filmi olan The Return of The King, aldığı puanla da başarısını ve ne kadar sevildiğini kanıtlıyor. Film dönemine göre etkileyici savaş sahneleri ile de uzun süre adından söz ettirmişti ve daha uzun yıllar devam ettirecek gibi duruyor.

1 - The Dark Knight (2008) - IMDB 9,0

Heath Ledger’in efsanevi Joker performansıyla gönüllere taht kurduğu The Dark Knight, kötü karakterlere olan sempatimizin de artmasını sağlamıştı. 2000 yılından sonra çıkan yapımlar arasında en yüksek IMDB puanını alan yapım, pek çok kişi tarafından "en iyi film" olarak kabul ediliyor.

165
18
15
8
8
Emoji İle Tepki Ver
165
18
15
8
8