Jurassic World: Yıkılmış Krallık Filminde, Dinozorlarla İlgi Gerçekleri Yansıtmayan 5 Hata

75
17
10
3
3
Jurassic World serisinin devam filmi olan Yıkılmış Krallık, vizyona girdi. Fakat filmde dinozorlarla ilgili gerçekliği yansıtmayan bazı hatalar bulunuyor.

Dinozorlar yaklaşık 150 milyon yıl önce bizim gezegenimizde yaşamış, farklı türde ve boyda olan hayvanlar olarak tanımlanmaktadır. Özellikle son dönemde dinozor filmlerine ve oyunlarına ilgi çok büyük. Aslında bunun asıl nedeni, dinozorlar ile ilgili kesin yargı ve bilgiye sahip olmamamız. Durum böyle olunca, 150 milyon yıl öncesine dayanan türler ile ilgili filmler yaparken çok dikkatli ve detaycı davranılması gerekiyor.

Jurassic World: Yıkılmış Krallık, Jurassic World serisinin devam filmi ve geçtiğimiz hafta vizyona girdi. Yıkılmış Krallık’ta dinozorlarla ilgili yanlış tasvirlerin yer aldığı söyleniyor. Dinozorların tüyleri, genetikleri ve kükremeleri gibi bazı özelliklerin gerçeği yansıtmadığı düşünülüyor. Serinin devam filminde yapılan 5 hataya bir bakalım;

1)Dinozorların tüyleri neden yok?

Serinin devam filminde ilk göze batan şey, T-Rex’in bilinmeyen bir sebepten ötürü tüylerinin olmaması. Aslında çoğu dinozorun tüyü vardır fakat Jurassic World, dinozorları timsah ve kertenkele gibi türlerin özellikleri ile ölçeklendiriyor. Filmde bazı türlerde ufak tüyler görüyoruz fakat bu kesinlikle gerçekle örtüşmüyor.

2)DNA uyumsuzluğu.

Bir diğeri ise film içerisindeki melez anlayışı. Bir aslan ve kaplan genetiği birleştiğinde uygun bir melez yavru ortaya çıkabilir. Fakat filmde karşımıza çıkacak yeni tür Indroraptor, bir tür tyrannosaur ve raptorun karışımı. İki farklı dinozor türünün, böyle bir türü dünyaya getirme şansı maalesef genetik anlamda mümkün değil çünkü DNA uyumsuzluğu apaçık ortada.

3)Dinozorlar neden kükrüyor?

Serinin ilk filminde, T-Rex için farklı türde hayvanların kükreme sesleri karıştırıldı ve filmde bu şekilde bizlere sunuldu. Dinozorlar, aslanlar gibi kükreyemezler çünkü onlar kuş türlerine aittir. Bu sebeple de, seslerinin kuşlar gibi olduğu düşünülmektedir.

4)Raptorların kanatları var.

Yapılan araştırmalarda, Raptor türlerinin kanatları vardı. Özellikle elleri bileklerinden kırılmış gibi gözükmüyordu ve bugünki kuşlar gibi kanatları vardı. Asla uçan türler olmadılar fakat kollarının bu şekilde olmadığı da bilinen bir gerçek.

5)Dinozorlar renkliydi.

Evet, Jurassic World’ün dinozorları renksiz ve oldukça sıkıcı. Elbette, bugünün sürüngenlerinde yeşil ve kahverengi gibi toprak tonları çok yaygındır.

Fakat taşılbilimciler dinozorların tıpkı günümüz kuşları gibi parlak renklerden oluşan bir kaleydoskopun içinde geldiğini keşfetmişlerdir.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/jurassic-world-fallen-kingdom-science-facts-ignored-2018-6?utm_source=feedly&utm_medium=referral
75
17
10
3
3
Emoji İle Tepki Ver
75
17
10
3
3