Habersiz İşlem İçin GSM Bayi Yetkilisine Hapis Cezası

1
0
0
0
0
Habersiz İşlem İçin GSM Bayi Yetkilisine Hapis Cezası
Adana’da bir kadının haberi olmadan adına 3 GSM hattı çıkartan GSM bayisi yetkilisi 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca 6 bin TL de tazminat ödeyecek.

Adana’da yaşanan olayda bir kadının adına haberi olmadan 3 adet GSM hattı açan GSM bayisi yetkilisi, çıkarıldığı mahkemece 1 yıl 15 gün hapse, mağdura da 6 bin 210 TL tazminat ödeme cezasına çarptırıldı. 

Kadının eşi Selami K., eşi adına 2011 yılında 3 ayrı GSM hattı açıldığını, bu sebeple de 18 TL fatura borcu için icra takibi başladığını öğrendi. Eşiyle bu hatlar nedeniyle neredeyse boşanma aşamasına gelen adam, konuyu avukatına aktardı. Avukat ise yaptığı araştırmalar sonucu hatların Hatice K.’dan habersiz açıldığını ortaya çıkardı. Yapılan suç duyurusu sonrası soruşturma başlatan Cumhuriyet savcısı, ilgili bayii yetkilisi hakkında ‘özel belgede sahtecilik’ suçundan dava açtı. Görülen mahkeme sonucu Abdullah G., hakim tarafından 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Tazminat talebini de değerlendiren mahkeme, GSM şirketi ile birlikte yetkili bayiyi 4 bin TL tazminata mahkum etti. Mağdur, yasal faizleriyle birlikte toplam 6 bin 210 TL alma hakkı elde etti.

Kararın emsal olması açısından çok önemli olduğunu belirten Hatice K.’nın avukatı Volkan Böke, şunları söyledi:

"Müvekkilim hakkında haksız olarak 3 icra takibi açılmıştı. İtiraz edip iletişim şirketi tarafından başlatılan icra takiplerini durdurduk. Şikayetçi olup şirket bayisi hakkında 'özel belgede sahtecilik' suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası verildi. Ardından, müvekkilimin bu elem ve ızdıraplarını gidermek amacıyla tazminat davası açtık. Mahkeme4 bin lira manevi tazminata hükmetti. Bu mahkeme kararları emsaldir. Aynı şekilde dolandırıcılık suçlarında caydırıcı olacaktır. Bu suçların önünün kesilmiş olacağı kanaatindeyim.

Ayrıca sizin de adınıza bilmediğiniz bir operatör hattı var mı yok mu diye E-Devlet sisteminden kontrol edebileceğinizi hatırlatalım. Eğer bilmediğiniz bir numara kayıtlı ise Hatice K. gibi gerekli işlemleri yapabilirsiniz.

E-Devlet'ten Adıma Açılan Hatları Nasıl Kontrol Edebilirim?

Turkiye.gov.tr adresinden sisteme TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak E-Hizmetler bölümünden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bölümündeki "Mobil Hat Sorgulamaalanına gelerek adınıza kayıtlı mobil hatları görebilirsiniz. Bu bölüme dilerseniz direkt olarak buradan da ulaşabilirsiniz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0