Hepsiburada.com ve Diğer Alışveriş Siteleri, Black Friday İndirimleri Yoğunluğunu Kaldıramadı

126
74
10
6
6
Kara Cuma'nın (Black Friday) başlamasına bir hafta olsa da Türkiye'deki alışveriş siteleri bu günü bir hafta öncesinden başlatarak tam bir haftaya çevirmiş durumda. Milyonlarca üründe indirime gidildiği için talep yoğun ve bu web siteleri talebi karşılamada zorlanıyor.

Dünyanın en büyük alışveriş etkinliklerinden biri olan Kara Cuma (Black Friday) indirimleri başlamış durumda. Yüzlerce markadan on binlerce ürünün indirime girdiği bu gün, birçok yerde bir hafta önceden başlatıldı. Bu da alışveriş sitelerinin yoğun bir ajandaya sahip olması anlamına geliyor.

Türkiye’nin önde gelen çevrimiçi alışveriş sitelerinden olan Hepsiburada, Kara Cuma’ya özel indirimlerini bugün itibarıyla başlattı. Birçok kişinin siteye yönelmesi de sitenin sunucularında bir yoğunluğa neden oldu. Hepsiburada, yaptığı açıklamayla bir sorun olmadığını belirtse de sitenin çökmüş olma ihtimali yüksek gibi görünüyor.

Aksilik yok, yoğunluk var

Hepsiburada

Kara Cuma indirimleri sebebiyle ciddi bir yoğunlukla karşı karşıya olan çevrimiçi alışveriş devlerinden Hepsiburada’nın web sitesini ziyaret ettiğiniz zaman yukarıdaki gibi bir uyarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Hepsiburada, “kısa süre içinde alışveriş keyfinize devam edebilirsiniz” şeklinde bir açıklama yapmış olsa da siteye erişmek için yaklaşık 5 ila 10 dakika arasında bir süre beklemeniz gerekebilir.

Gerçekten de Hepsiburada’nın bahsettiği gibi bir aksilik olmadığını düşündüğümüz sitede bir çeşit sıra mantığının yürütüldüğünü düşünüyoruz. Önünüze çıkan sayfada belirli bir süre geçirdikten sonra Hepsiburada’ya sorunsuz bir şekilde giriş yapabiliyorsunuz. Tabii ki durum böyle görünse de olayın arkasında başka bir durum da olabilir.

Siteler kendilerini korumaya mı çalışıyor?

Phishing

Kara Cuma indirimleri sırasında birçok çevrimiçi işlem gerçekleştiriliyor ve sitelere birçok kişisel bilgi giriliyor. Bu da kişilerin kart bilgilerine ulaşmak isteyen hackerlar için büyük bir fırsat demek. Bu tarz riskleri olay anında takip etmek bir hayli zor olsa da kontrol edebileceğiniz bir nokta bulunuyor.

Yukarıda gördüğünüz görselin de kaynağı olan site, anlık siber saldırıları gösteriyor ve Türkiye, ciddi phishing saldırılarıyla karşı karşıya. Kişilerin kredi kartı bilgileri gibi bilgileri almaya yönelik saldırılara verilen phishing saldırılarının sayısı da sitelerin kendilerini koruyup korumadıklarını düşündürüyor.

Tek site Hepsiburada değil

Teknosa

Kara Cuma indirimleri yalnızca Hepsiburada’da gerçekleşmiyor. Alışveriş yapmak isteyen kullanıcılar, çevrimiçi alışveriş sitelerinin büyük sorunlar yaşandığını belirtti. Bu sitelerin arasında Hepsiburada’nın yanı sıra Vatan Bilgisayar ve Teknosa da bulunuyor. Sizin de sorun çektiğiniz siteler varsa yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

126
74
10
6
6
Emoji İle Tepki Ver
126
74
10
6
6