Karanlık Modun Tam Bir Batarya Dostu Olduğunu Gösteren iOS 13 Testi

15
4
2
2
1
iOS 13 üzerinde yapılan bir test, iPhone'lara gelen Karanlık Mod özelliğinin pil ömrünü önemli ölçüde artırdığını gösteriyor. OLED ekranlı iPhone'lar, karanlık modda önemli ölçüde tasarruf sağlıyor.

iOS 13'ün geçtiğimiz ay yayınlanmasıyla iPhone kullanıcıları, sonunda Karanlık Mod'a kavuştu. Yapılan testler, Apple'ın mobil işletim sisteminde karanlık modu etkinleştirmenin OLED ekranlı iPhone'ların pil ömrünü uzattığını kanıtladı.

Karanlık modu etkinleştirmek, iPhone'un arayüzünü daha koyu bir temayla değiştiriyor. iPhone sahipleri, özelliği günün belirli saatlerinde etkin olacak şekilde veya kalıcı olarak açmayı seçebiliyorlar.

PhoneBuff tarafından yapılan bir test, iOS 13 sürümüne sahip iPhone kullanıcılarının cihazlarında Karanlık Mod'unu etkinleştirmeleri gerektiğini gösteriyor. Yapılan testin sonunda karanlık modun cihazın pil ömrünü önemli ölçüde artırdığı görülüyor.

ios 13, karanlık mod

Testte tam şarjda bir iPhone XS ve telefon üzerinde sürekli olarak işlem yapan bir robotik kol kullanılıyor. Robotik kol sürekli olarak Mesajlar uygulamasında metin yazmak, Twitter'da gezinmek, YouTube'da video oynatmak ve Google Haritalar'a erişmek de dahil olmak üzere birçok görevi yerine getiriyor. Cihazın aydınlık ve karanlık modu, kullanım sırasındayken ayrı ayrı test ediliyor.

Sonuçlar gerçekten şaşırtıcı. Aydınlık moddaki iPhone XS'in şarjı bittiği anda Karanlık Mod'daki iPhone XS'in şarjı %30'da seyrediyor. Test her iki ekranda da 200 nit parlaklıkta gerçekleştirildi ve farklı parlaklık seviyelerinde farklı sonuçlar ortaya çıkması olası. Ancak ne olursa olsun karanlık modun pil ömrünü önemli ölçüde etkilediği bir gerçek.

OLED ekranlarda siyah renk, söz konusu piksellere enerji verilmemesi ile sağlanıyor. Karanlık Mod'da daha fazla piksel devre dışı bırakıldığından pil verimliliği artıyor. Buna karşılık iPhone 11 gibi LCD ekranlı cihazlarda koyu renklerdeki pikseller açık olduğundan LCD ekranlı cihazlar daha uzun pil ömründen yararlanamıyorlar. iOS 13'e yükseltilmiş iPhone'larda Karanlık Mod, Ayarlar menüsündeki Ekran ve Parlaklık bölümünden etkinleştirilebiliyor.

OLED ekrana sahip iPhone modellerini iPhone X, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max olarak sıralayabiliriz. Karanlık Mod'un ne seviyede güç tasarrufu sağladığını aşağıdaki test videosunda görebilirsiniz.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/mobile/ios-13-dark-mode-30-percent-more-battery-life/
15
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
15
4
2
2
1