Kargodan Akıllı Telefon Beklerken Su ve Keten Tohumuyla Karşılaşan Adam

50
9
5
4
2
Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşayan Mehmet Uz'u arayan dolandırıcılar, Mehmet Uz'un akıllı telefon kazandığını ve kargo parasının ödenmesi gerektiğini söyledi. Parayı gönderen Mehmet Uz, gelen kargoda telefon beklerken su ve keten tohumuyla karşılaştı.

Her gün televizyon kanallarında ve internette yapılan uyarılara rağmen insanlar hala aynı tuzaklara düşebiliyorlar. Özellikle şüpheli numaralara ve kimliği belirsiz kişilerce yapılan sahte duyuru ve isteklere olan uyarılarsa görünüşe göre bir kulaktan girip diğer kulaktan çıkıyor.

Yeni dolandırılma hikayemiz ise dolandırıcıların çok fazla uğraşmasına gerek kalmadan gerçekleştirilmiş.

dolandırıcı

Dolandırıcılar, hediye kazandığını söylemiş

Denizli’nin Buldan ilçesine bağlı Sarımahmutlu Mahallesi’nde yaşayan çiftçi Mehmet Uz amcamızı kimliği belirsiz kişi ya da kişiler telefonla aramış. Dolandırıcılar, Mehmet Uz’un akıllı telefon kazandığını ve telefonu alabilmek için kargo parasının ödenmesi gerektiğini söylemişler.

Mehmet Uz, birden kendisine ulaşan kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ‘telefon kazandınız’ lafına inanarak kendisinden istenen 100 TL’lik kargo ücretini dolandırıcılara göndermiş. Büyük merakla akıllı telefonunu bekleyen amcamıza gelen kargo ise kendisini şaşırtmış.

Mehmet Uz, gelecek kargoda bulunan paketten akıllı telefon çıkmasını beklerken paketin içinden pet şişe su ve keten tohumu şıkmış. Paketin içinden akıllı telefon çıkmadığını gören amcamız da dolandırıldığını anlamış.

Dolandırıcılık birçok farklı yoldan denense de bunun gibi bariz olaylarda insanlarımızın biraz daha temkinli olmaları gerekiyor. Buradan herkesi uyaralım: Size telefon yoluyla ya da internet üzerinden ulaşan ve ücret talep eden kişilere kulak asmayın ve emniyete başvurun.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201908281040031542-telefon-gelecek-sandi-kargodan-su-ve-keten-tohumu-cikti/
50
9
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
50
9
5
4
2