Açık Kaynaklı Medya Oynatıcısı Kodi İçin 18.5 'Leia' Sürümü Yayınlandı

21
3
2
0
0
Açık kaynaklı medya oynatıcısı Kodi, geçtiğimiz gün yeni bir güncelleme aldı. Kodi’nin 'Leia' ismi verilen 18.5 sürümü, indirilebilir duruma geldi.

Kâr amacı gütmeyen bir teknoloji konsorsiyumu olan XBMC Vakfı’nın geliştirdiği ücretsiz ve açık kaynaklı medya oynatıcısı Kodi, daha önceden Xbox platformunda faaliyet gösteriyor olsa da şimdi Android, iOS, Windows ve Linux platformlarında da erişilebilir durumda. İlk olarak 2002 senesinde piyasaya sunulan sistem, Kodi ismine 2014 yılında kavuştu. Yazılımın resmi sitesinde Kodi v18.5 Leia sürümü dün gece yayınlandı.

Oldukça popüler olan medya oynatıcı yazılımının en son sürümü, bundan aylar önce yayınlanmıştı. Ön sürüm aşamasında oldukça uzun bir süre geçiren Kodi 18.5 sürümünün stabil versiyonu sonunda indirilebilir hâle geldi. Geliştirici ekip, bu güncelleme ile birlikte çeşitli hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri gerçekleştirdi ancak programa yeni bir özellik katmadı. Henüz ana değişiklikleri gösteren bir güncelleme notu da paylaşılmadı.

Kodi, hemen hemen tüm ses ve video formatlarını destekliyor:

Kodi

Kodi yazılımı; ses ve video dosya formatlarının çoğunu destekliyor. Bu şekilde eski veya yeni dosyalarınızı sorunsuz bir şekilde kolaylıkla açabiliyorsunuz ve bunları çeşitli platformlarda oynatabiliyorsunuz. Kodi yazılımında bulunan eklenti desteği sayesinde YouTube, Vimeo gibi ücretsiz video hizmetlerinden de yararlanabiliyorsunuz.

Şunu belirtmekte fayda var; Kodi, sizlere herhangi bir şekilde bir medya dosyası veya uygulaması sağlamıyor. Kodi, yalnızca elinizde var olan medya dosyalarını çeşitli platformlarda oynatabilmenize ve bunu dijital ortamda kolay bir şekilde halledebilmenize imkân veriyor. Bu da kullanıcıların kendi içeriklerini sağlamak zorunda oldukları veya çevrimiçi ortamı kendi elleriyle yönlendirmek zorunda kalacakları anlamına geliyor.

Çeşitli eklentilerle birlikte Kodi; sizlere Netflix, YouTube gibi ortamlardan dizi, film, video gibi dosyaları oynatabilme imkânı sunuyor. Canlı yayın izlemek isteyen kullanıcılar da eklentilerden faydalanabiliyor ve birkaç adımdan sonra canlı yayınlara bağlanabiliyorlar ancak kaçak yollardan canlı yayın izlemenin yasal olmadığını belirtmekte fayda var. Bunun dışında ise Kodi, tamamıyla yasal bir yazılım.

Kaynak : https://betanews.com/2019/11/18/kodi-18-5-leia/
21
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
3
2
0
0