Java Yerine Neden Kotlin Yazılım Dilini Tercih Etmeniz Gerektiğini Gösteren Site

28
6
3
3
1
Son dönemlerde iyiden iyiye popülerleşen Kotlin yazılım dili, Android yazılım geliştiricilerinin gözdesi olmaya başladı. Oluşturulan bir internet sitesi ise Kotlin dilinin Java'dan farklarını gösteriyor.

Akıllı telefonların gelişmesiyle birlikte mobil uygulamalar da büyük bir önem kazandı. Artık neredeyse her şeyin bir mobil uygulaması var ve tüketiciler, işlemlerini internet sitesi ya da bilgisayarlarıyla uğraşmadan, doğrudan akıllı telefonları üzerinden yapıyorlar. Bu bağlamda iOS platformu için geliştirilen uygulamalar genelde Swift, Android platformu için hazırlanan uygulamalar ise Java ya da Kotlin diliyle geliştiriliyor.

Android ekosistemi için uygulama geliştiren kişiler genelde Java kullanıyorlar. Ancak özellikle son dönemlerde, Kotlin yazılım dili ön plana çıkmaya başladı. Hatta Google, Kotlin dilinin geliştirilmesi ve Java yazılım diline tercih edilmesi için destek vereceğini de açıkladı. Hal böyle olunca da geliştiriciler, yavaş yavaş Kotlin diline yaklaşmaya başladılar. Şimdi ise mobil uygulama geliştiricilerini yakından ilgilendiren bir internet sitesi hazırlandı.

Java ile Kotlin arasındaki farkı, basit bir internet sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz

Kotlin vs Java

Java yazılım dili, kökleri daha eskiye dayanan ve günümüzde hala çok yaygın olan bir yazılım dili. Ancak Kotlin, hem daha yenilikçi hem de daha derli toplu bir yazılım dili ve geliştiriciler için bazı avantajlar sunuyor. Örneğin Kotlin dili, daha düşük kod yığınlarına sahip. Hal böyle olunca da geliştiriciler, Kotlin ile daha az kod yazıyorlar ve bu da oluşturulan uygulamaların hem daha düşük boyutlarda olmasını hem de daha iyi performans sunmasını sağlıyor.

Oluşturulan internet sitesi ise Kotlin dilinin, Java yazılım dilinden farklarını gösteriyor. Böylelikle de hem geliştiriciler hem de geliştiriciliğe yeni adım atan genç yazılımcılar, Java ile Kotlin'in genel farklarını kolaylıkla anlayabiliyorlar. Eğer sizler de mobil uygulama geliştiriyor ya da geliştirmek istiyorsanız, yeni bir projeye başlamadan önce bu internet sitesini kontrol etmelisiniz.

Kotlin

Burada bulunan bağlantıyı kullanarak erişebileceğiniz internet sitesi, Java ile Kotlin yazılım dillerini hemen her konuda kıyaslıyor. Örneğin; her yazılımcının yazdığı ilk kod olan "Hello World"den (Merhaba Dünya) tutun, çok daha spesifik kodlara kadar neredeyse her şeyi bu internet sitesi aracılığıyla kıyaslayabiliyorsunuz. Böylelikle sizler de Kotlin ile Java arasındaki farkı daha net anlayabiliyorsunuz.

Yazılım ve özellikle de mobil uygulama geliştiriciliği, son dönemlerin en gözde sektörlerinden bir tanesi haline geldi. Hal böyle olunca da özellikle gençler, yazılım sektörüne eskisinden daha sıcak bakıyorlar ve bir şekilde yazılım sektörünün içine girmek istiyorlar. Eğer sizler de yazılım sektörüyle ilgileniyorsanız, geleceğin baskın yazılım dili olarak görülen Kotlin'le bu internet sitesini kullanarak tanışabilirsiniz.

Kaynak : https://www.kotlinvsjava.com/
28
6
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
28
6
3
3
1