Kullanıcılar, Windows 7'den Windows 10'a Geçmeyi Neden İstemiyor?

119
30
18
16
13
Windows 7 için geri sayım sürüyor. Microsoft, Windows 7 kullanıcılarını Windows 10'a geçiş yapmaları için ikna etmeye çalışıyor ancak bazı kullanıcılar, Windows 7'den vazgeçmek istemiyorlar. Peki neden?

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, kısa bir süre sonra efsane işletim sistemlerinden bir tanesi olan Windows 7'nin fişini çekecek. Windows 7 kullanıcıları, bu işletim sistemine desteğin kesilmesiyle birlikte güncelleme alamayacaklar ve hal böyle olunca da güvenlik risklerine karşı savunmasız bir hale geçecekler. Microsoft, bu nedenden ötürü Windows 7 kullanıcılarını Windows 10'a geçmeleri için teşvik ediyor.

Windows 7 kullanıcıları ise Windows 10'a geçmeyi o kadar da istemiyor gibi görünüyorlar. Çünkü Windows 7 kullanıcıları, hala bu işletim sistemini aktif olarak kullanmaya devam ediyorlar. Hatta kullanıcılar, resmi destek kesildikten sonra da Windows 7 kullanmaya devam edecek gibi görünüyorlar. Her ne kadar bu durum, kullanıcılar için büyük bir risk oluştursa da, Windows 7 kullanıcılarını, kararlarından vazgeçirmek ciddi anlamda zor olacak gibi görünüyor.

Windows 7

Aslına bakacak olursak Windows 7'ye olan resmi desteğin bitmesi, kullanıcıların tam anlamıyla bir faciayla karşı karşıya oldukları anlamına gelmiyor. Çünkü risklerin açığa çıkabilmesi için öncelikle bilgisayar korsanlarının yeni güvenlik açıkları bulması, ardından da bu açıkları sömürmesi gerekiyor.

Windows 7 kullanıcıları bu işletim sisteminden neden vazgeçemiyorlar?

Aslına bakacak olursak bu sorunun cevabını, üç farklı nedenle açıklayabiliriz. Bunlardan ilki, alışagelmiş masaüstü görünümünün Windows 7'de mevcut olması. Şöyle ki; Microsoft, Windows 95'ten Windows 8'e kadar belirli bir masaüstü tasarımını kullandı. Bu tasarım Windows 8'in piyasaya sürülmesiyle sil baştan değişti. 

Windows 7

Kullanıcıların Windows 7'den vazgeçmemelerinin ikinci nedeni ise hala çok iyi bir şekilde çalışabiliyor olması. Windows 7'nin Microsoft'un piyasaya sürdüğü işletim sistemlerinden en iyiler arasında yer alması bunun bir göstergesi. Windows 10 bile bugün pek çok sorunla boğuşurken Windows 7 hala bir yıldız gibi parlıyor. Hal böyle olunca da kullanıcılar, Windows 10'a geçmek için herhangi bir neden bulamıyorlar.

Windows 7, Windows 10 gibi "şişirilmiş" bir sistem değil

Windows 10'a geçilmemesinin son nedeni ise Windows 7'nin Windows 10 gibi "şişirilmiş" olmaması. Windows 10, beraberinde pek çok uygulamayı getiriyor ancak bu uygulamaların çoğu, bir kez bile kullanılmıyor. Çünkü bu uygulamalara ihtiyaç duyulmuyor. Ancak Windows 7'de bu tarz uygulamalar bulunmuyor. Hal böyle olunca da hem sistem daha rahat çalışıyor hem de depolama alanından tasarruf ediliyor.

Wİndows 7

Kullanıcılar her ne kadar Windows 7'den vazgeçmek istemiyor olsalar da Microsoft, 2020 yılının başında Windows 7'ye verdiği desteği sonlandıracak. Elbette o zamana dek kullanıcıların bir bölümü daha Windows 10'a geçmeye karar vereceklerdir ancak yine de bir kısım kullanıcı, her ne olursa olsun Windows 7'den kolay kolay vazgeçemeyecek gibi görünüyor.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/why-windows-10-is-a-no-go-for-so-many-windows-7-users-528255.shtml
119
30
18
16
13
Emoji İle Tepki Ver
119
30
18
16
13