Şirketine 3.5 Milyon Dolar Yatırım Alan Genç Yazılımcı

0
0
0
0
0
RapidAPI isimli şirketin kurucusu, 18 yaşındaki Ido Gino, birçok melek yatırımcı grubu tarafından ortak bir toplantıda 3.5 milyon dolar yatırım aldı. RapidAPI, programların birbiri ile konuşması işini geliştiren bir şirket.

RapidAPI isimli startup girişim, yazılım geliştiricilerin kendi geliştirdikleri yazılımlarla diğerini birbirine entegre edebilmelerini sağlıyor. 3.5 milyon dolar yatırım alan bu şirket, FundersClub, SV Angel, Green Bay Advisors ve 500 Startups gibi nüfuzlu gruplardan bu parayı temin etmiş.

18 yaşındaki Hayfa doğumlu lise öğrencisi Iddo Gino tarafından geliştirilen fikir, yerel bir heckathonda Don Morav isimli yatırımcının dikkatini çekmiş. Melek yatırımcı, Gino’ya 250.000 dolar vererek ABD’ye taşınmasını ve şirketini kurmasını sağlamış.

Iddo Gino’nun uygulaması aslında diğer uygulamaların birbiriyle konuşabilmelerini sağlıyor. Bir anlamda API’ların API’sını çıkarmış durumda. Bu sayede kolayca entegre edilen ve uzaktan birbiriyle konuşabilen program sistemleri ortaya çıkabiliyor. Bu da iş yükünü azaltıyor. Amazon.com’un 14 yıldır bu işle uğraştığını düşünürsek, 3.5 milyon dolarlık yatırımı Gino için fazla bulamayız.

RapidAPI şu anda 200’den fazla API’yı desteklemekte. Gino, 16 kişilik şirketini bir yıl içinde 10 kat daha büyütmek istediğini söylüyor. Eğer siz de yazılım geliştirmeye meraklı iseniz, en çok kullanılan iki API olan Spotify ve Google Search API’larına bir göz atabilirsiniz.

Kaynak : https://techcrunch.com/2016/11/21/this-18-year-old-just-raised-3-5-million-to-help-developers-easily-add-capabilities-to-their-apps/?ncid=rss
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0