Dünyanın İlk Akıllı Karbonhidrat İzleme Sistemi Tanıtıldı

9
2
1
0
0
KYOCERA, karbonhidrat seviyelerini kolayca ölçebilmek için akıllı ve taşınabilir bir cihaz geliştirdi. Nabız sinyallerini kullanarak metabolizmayı izleyen cihaz, 2019 CEATEC fuarında bir ödüle de layık görüldü.

Teknolojinin gelişmesiyle sağlık sektöründeki teknolojik ürünlere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu kapsamda KYOCERA, dünyanın ilk akıllı ve taşınabilir karbonhidrat izleme sistemini duyurdu. Yenilikçi cihaz, karbonhidrat metabolizmasını tahmin etmek için nabız sinyallerini kullanıyor. Kyocera Corporation’ın başkanı Hideo Tanimoto, bu akıllı ve taşınabilir karbonhidrat izleme sisteminin 2019 CEATEC Ödülleri’nde Smart X kategorisinde ödüle layık görüldüğünü açıkladı.

Kyocera'nın karbonhidrat izleme sistemi, kullanıcının kalp atışından gelen darbe dalgası kalıplarının ölçümlerine dayanarak ve karbonhidrat metabolizmasını tahmin ederek sağlıklı yaşam düzeni sağlamak için tasarlanmış. Cihaz, Asya’da elektronik sektörünün en büyük fuarlarından biri olan ve 2020 için planlanan diyet desteği ve diyabet öncesi koşullarını yöneten uygulamaları içeren CEATEC 2019’da ilk kez sahneye çıktı.

Kyocera'nın karbonhidrat izleme cihazı nasıl çalışıyor?

karbonhidrat izleme cihazı

Kyocera’nın geliştirdiği bu cihaz, nabız dalga düzenlerini bir jiroskop yardımıyla ölçüyor. Kullanıcılar, cihazı bileğine değdirdiğinde monitör, kandaki karbonhidrat metabolizmasını yaklaşık 8 saniye boyunca ölçüyor ve bir akıllı telefon aracılığıyla bu ölçümleri kullanıcıya iletiyor. Cihaz, akıllı telefonlar gibi günlük elektronik cihazlarda yaygın olarak kullanılan bir jiroskop algılayıcı kullandığından şirket, ürünü piyasaya sürüldüğünde uygun bir fiyatla sunabileceğine inanıyor.

Cihazı geliştiren Kyocera Medikal Ar-Ge Merkezinde mühendis olan Hiromi Ajima, “CEATEC 2019'da bu kadar prestijli bir ödülle anılmaktan onur duyuyoruz. Akıllı telefonunuzla sadece bu basit cihazı kullanmak, sağlığınız hakkında daha iyi bilgi sağlayabilir” açıklamasını yaptı.

2019 CEATEC Ödülleri nedir?

CEATEC Ödülleri

CEATEC 2019 fuarından önce sunulan başvurulardan seçilen CEATEC Ödülü adayları, yalnızca akademik, teknolojik, pazarlama ve gelecek potansiyeli açısından değil aynı zamanda saf inovasyon temelinde değerlendiriliyor. Smart X kategorisinde bu yıl, belirli sektörlerde ve pazarlarda çığır açan yeniliklere katkıda bulunduğuna karar verilen çözümler, iş modelleri, teknolojiler, ürünler, hizmetler, yazılımlar ve uygulamalar yer alıyor.

Kaynak : https://www.businesswire.com/news/home/20191028005286/en/KYOCERA-Unveils-World%E2%80%99s-Smart-Portable-Carbohydrate-Monitoring
9
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
1
0
0