Lamborghini Huracan Performante İçin Yapılan Askeri Tasarım

26
4
2
2
2
Pahalı ve lüks araçlara zaman zaman özel tasarımlar yapıldığını görüyoruz. Bu seferki özel tasarım ise Lamborghini Huracan Performante’ye, R1 Motorsports ekibi tarafından yapıldı.

Üst kuruluşu Audi olan Lamborghini’nin Lamborghini Huracan Performante aracı fabrikadan da oldukça güçlü bir şekilde çıkıyor ancak R1 Motorsports ekibi bu araca, askeri tasarıma sahip olan yeni bir tarz kazandırdı.

Askeri bir tasarım benimsenmesi sebebiyle araçtaki en belirgin değişiklik, mat askeri yeşil renk ve bu rengin, Lamborghini’nin agresif, köşeli çizgilerine ayrı bir estetik katmış olması. Peki, Huracan Performante’nin özellikleri neler?

Lamborghini Huracan Performante

lamborghini huracan performante

Daha sert bir görünüş elde edilmesi için Vorsteiner’den karbon fiber gövde kiti kullanılmış. Ayrıca tekerleklerin önünde ön rüzgâr deflektörü yer alıyor. Kaputun üstünde bir çift havalandırma yer alıyor. Tekerleklerin üstündeki havalandırma deliklerinin yanı sıra yeni ve farklı ön çamurluklar da görülüyor.

Araçta, şirketin Polished Gloss Man Bronze adını verdiği 10 jant telli ADV10 Track Spec CS Series tekerlekler kullanılıyor. Ön tekerleğin ölçüsü 50 x 24 cm, arka tekerleğin ölçüsü ise 53 cm x 31,75 cm. Güç aktarım mekanizmasındaki tek değişiklik ise egzozda bulunuyor. R1 Motorsports, egzozu başka bir satış sonrası hizmet şirketinden almak yerine kendisini oluşturmuş.

lamborghini huracan performante

Huracan Performante’de 5,2 litre, 630 beygir gücünde, 600 torkluk V10 motor yer alıyor. Araçta çift kavramalı yedi vitesli şanzıman bulunuyor. Huracan Performante, saatte 100 km’ye sadece 2,9 saniye gibi bir zamanda çıkabilirken, saatte 325 km’ye kadar ulaşabiliyor.

Araçta tüm bunlara ek olarak ön ve arka tarafında bastırma kuvvetini ayarlayabilen aktif aerodinamik sistem bulunuyor. Aracın fabrikadan çıkış fiyatı, 274 bin 390 dolar (1,5 milyon TL) ancak yukarıdaki örnekteki gibi özel tasarımlarda bu fiyat, çok daha yükseklere çıkabiliyor.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/387527/lamborghini-huracan-performante-r1-motorsport/
26
4
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
26
4
2
2
2