Lenovo, Dikine Katlanabilir Telefon Tasarımı İçin Patent Aldı

9
4
2
2
1
Katlanabilir akıllı telefon sektörüne yeni bir soluk getirmek isteyen Lenovo, ilginç bir katlanabilir ekran tasarımı için yeni bir patent aldı. Tasarımın ilginç olan ve muadillerinden ayrılan yanı ise yanlamasına değil dikine katlanabiliyor olması.

Katlanabilir telefonlar, 2019’un en çok konuşulan mobil teknolojisi oldu. Galaxy Fold ve Huawei Mate X aylardır sürekli konuşuluyor fakat bir türlü resmî açıklama yapılmıyordu. Katlanabilir telefon pazarında işler iyice yılan hikâyesine dönmüşken bir yeni oyuncu daha oyuna dâhil olmaya hazırlanıyor.

Bugün ortaya çıkan bir patent, teknoloji devi Lenovo’nun kendine özgü, çift menteşeli katlanabilir olan bir telefon tasarımı üzerinde çalıştığını doğruladı. Bu kapsamda Lenovo, 2019 Mart ayında USPTO’ya (Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi) "esnek bir elektronik cihaz" için patent başvurusunda bulunmuştu.

Lenovo’nun katlanabilir tasarımı, diğer firmalardan farklı bir yapıya sahip:

Lenovo Katlanabilir Telefon

Lenovo’nun patent başvurusu, bu hafta 10 Eylül günü hem USPTO veri tabanında hem de WIPO (Dünya Fikrî Mülkiyet Örgütü) Global Tasarım Veri Tabanı'nda yayınlandı. Patentin detaylarına bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Eski nesil kapaklı telefon tasarımlarının gelişmişi olan RAZR katlanabilir telefonun, bu yıl düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılması bekleniyordu ancak son ürünü ortaya koymak için bu sürenin çok kısa olduğuna karar verildi.

Yakın zamanda ortaya çıkan patentte cihazın kapaklı bir tasarıma sahip olduğu ve arka yüzeyinde hafif çıkıntılı plastik malzeme kullanıldığını görebiliyoruz. Klasik katlanabilir tasarımların aksine bu tasarım, iki farklı menteşe sayesinde dikine katlanabiliyor ve katlandığında sadece ekranın bir kısmı açıkta kalıyor.

Lenovo'nun yeni telefonu, piyasadaki en ucuz katlanabilir telefon olacak:

lenovo katlanabilir telefon

Cihaz; yuvarlak kenarlı, küçük çerçeveli, ince ve katlanabilir bir yapıya sahip olacak. Paylaşılan görsellere göre cihaz katlandığında üst çerçeve, ön kamera ve hoparlör açıkta kalıyor. Alt çerçevesinde ikinci bir hoparlöre daha sahip olan tasarım, arka kısmında bir de parmak izi sensörünü bünyesinde barındırıyor.

Resmi bir fiyat açıklaması yapılmamasına rağmen bazı otoriteler, cihazın Aralık 2019 veya Ocak 2020’de Avrupa’da 1.500 eurodan (yaklaşık 9.450TL + vergiler) satılacağını ve piyasadaki en ucuz katlanabilir telefon olacağını söylüyor.

Kaynak : https://mspoweruser.com/lenovo-publishes-patent-for-double-fold-clamshell-smartphone/
9
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
9
4
2
2
1