Lexus’un Bu Modeli, Türkiye’de Yalnızca 2 Kişide Olacak

40
4
2
1
1
Japon otomobil üreticisi Lexus’un hibrit motora sahip LC coupe modeli Türkiye’de satışa çıkıyor. Aracın Ekim ayından itibaren İstanbul ve Ankara’da satışa çıkacağı belirtilirken, 2019 yılında ülkemize yalnızca 2 adet getirilecek.

Lexus aslında oldukça başarılı otomobiller üretmesine rağmen ülkemizde çok da tercih edilen bir marka değil. Zira şirket, Toyota’nın lüks otomobillerini üretmek ve pazarlamak için kullandığı bir markadır. 

Firmanın ülkemize yeni gelen modeli, LC 500h adlı hibrit motorlu bir otomobil olacak. Araçta 3.5 litrelik V6 benzinli motor bulunacak. Bu motoru elektrikli motor da destekleyecek. toplamda 354 beygir güç üretebilecek araçtan ülkemize bu yıl yalnızca 2 adet gelecek. 

Araç, dünya çapında büyük yankı uyandırmayı ve tasarımıyla ödüller kazanmayı başarmıştı. Japon üreticinin yeni zarif spor otomobili, firmanın efsanevi modelleri olan LFA'yı andırmakla kalmıyor, onun ruhani devamı gibi görülüyor.

Yeni Lexus LC 500h, tasarımıyla gerçek anlamda büyülüyor

llexus-lc-500h

Çift kapılı spor otomobili LC 500h, LF-FC konseptine göz kırpan bir tasarıma sahip. Bu konsept, hızlı ve lüks otomobilleri dizayn ederken firmanın kullandığı genel tasarım dilini anlatıyor. Performans anlamında da dikkat çeken otomobilin 0’dan 100 km’ye çıkması yalnızca 5 saniye sürüyor. 

LC500h’de firmanın performans otomobilleri için üretilen Multi Stage Hybrid sistemi kullanılıyor. Bu sistem sayesinde aracın maksimum güç-yakıt tüketimi dengesini kurmasının yolu açılmış oluyor. Böylece daha sportif ve daha keyifli bir sürüş deneyimi elde etmek mümkün oluyor. Dört kişilik kapasitesi bulunan araçta Takumi ustalarının el işçiliğiyle yapılan zarif tasarım dikkate çarpıyor. Takumi ustaları, Lexus'ların son dokunuş ve iç tasarımını el işçiliğiyle yapan ve 60 bin saatlik çalışmayla uzmanlık seviyesine gelen zanaatkarlar olarak biliniyor.

Bu yıl satılacak olan 2 model, Ankara ve İstanbul'daki showroomlarda sergilenecek.

Kaynak : https://www.haberturk.com/turkiye-de-satisa-cikiyor-2514226-ekonomi
40
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
40
4
2
1
1