LG'nin Yakında Bütçe Dostu 5G Destekli Akıllı Telefonunu Tanıtacağı İddia Edildi

15
2
1
0
0
Güney Koreli teknoloji devi LG hakkında ortaya atılan son iddiaya göre şirket, yakında bütçe dostu bir 5G destekli akıllı telefon tanıtacak. İddiaya göre bu telefon, LG'nin var olan Q serisine eklenecek.

Birkaç ay önce LG, orta segmentte yer alan 5G destekli akıllı telefonu LG Velvet 5G'yi duyurmuştu. Ancak LG'nin 5G destekli bir şekilde piyasaya süreceği telefon yalnızca Velvet'ten ibaret değildi. Şirket, yeni bir telefon daha çıkaracağını, üstelik bu telefonun 5G desteğine sahip olmasına rağmen bütçeye uygun olacağını açıklamıştı.

Özellikle 2021'de kızışacak olan 5G destekli akıllı telefon savaşında LG, önceden bir pay sahibi olmak istediğinden işleri hızlandırmış durumda. Şirket, düşük bütçeye hitap etmesine rağmen yeni telefonuna oldukça kaliteli, sınıfının bir numarası bir işlemci yerleştirmek için görüşmelere devam ediyor.

LG, yakında yeni 5G destekli telefonunu tanıtacak:

lg

LG'nin 5G destekli akıllı telefonu LG Velvet 5G, Qualcomm'un Snapdragon 765G işlemcisine ev sahipliği yapıyordu. Şirket, geçtiğimiz günlerde bu cihazın 4G destekli versiyonunuysa iki yaşında olan Snapdragon 845 işlemcisiyle duyurmuştu. Ortaya atılan yeni iddialara göreyse LG, bu kez Snapdragon 690 5G işlemcisine sahip olacak bir akıllı telefon üstünde çalışıyor.

LG'nin son durumu hakkında atılan iddia yalnızca bununla da sınırlı değil. Şirketin edindiği yeni isim haklarına göre LG, Q serisi bünyesine de 5G destekli bir telefon ekleyebilir. LG Q92 5G ve Q9 2020 5G isimleriyle çıkması beklenen yeni akıllı telefonları, şirketin ilk bütçe dostu 5G destekli akıllı telefonu olabilir.

lg

LG'nin Q serisinde yer alacağı iddia edilen yeni akıllı telefonlarının ne zaman tanıtılacağı konusundaysa herhangi bir fikir sahibi değiliz. Ancak LG'nin Apple'ın 5G sektörüne girişinden önce hareket etmek isteyeceğini göz önüne alırsak telefonlar eylül ayı öncesinde tanıtılacaktır.

LG, 2020'nin ikinci çeyreğinde akıllı telefon sektöründe önemli bir büyüme oranı yakaladı. Açıklanan son rakamlara göre şirket, bir önceki yılın aynı dönemine göre %31'lik bir büyüme sağladı. Ancak şirket bu büyüme oranına rağmen halen zarar etmeye devam ediyor.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2020/07/lg-will-be-next-to-launch-an-affordable-5g-smartphone.html
15
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
2
1
0
0