LG’nin Yeni Bir Tablet Üzerinde Çalıştığı Ortaya Çıktı

6
5
2
1
0
LG'nin üzerinde çalıştığı yeni bir tablet modeli, Google'dan alınan sertifikalar aracılığıyla ortaya çıktı. Snapdragon 821 işlemcinin kullanılacağı LG'nin yeni tablet modeli "G Pad 5", 4 GB RAM ve 32 GB depolama alanıyla karşımıza çıkacak.

Tabletler çok uzun zamandır hayatımızda olan ürünler. Günümüzde tüketiciler, bütçelerine en uygun olan tableti kolaylıkla seçebiliyorlar. Hatta Google tarafından yapılan açıklamalara göre bugün, Android işletim sistemini kullanan 175 milyondan fazla tablet var. Bu tabletlerin çoğuysa giriş ve orta sınıf tabletlerden oluşuyor.

Yüksek donanımlı tabletler ne yazık ki piyasada çok bulunmuyor. Bu sınıftaki tablet modelleri genelde Apple ve Samsung tarafından piyasaya sürülüyor. Teknoloji devlerinin amiral gemisi tabletleriyle yarışamayan diğer teknoloji üreticileriyse, daha uygun fiyatlı orta segment tablet üretimi yapıyorlar. Bu da çoğu zaman tabletlerde, yıllanmış işlemcilerle karşılaşmamıza neden oluyor. Tıpkı LG'nin ilerleyen dönemlerde piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni tablet modeli "G Pad 5" gibi.

LG G Pad 5

LG'nin üzerinde çalıştığı yeni tablet, XDA tarafından ortaya çıkarıldı. XDA'nın açıklamalarına göre LG'nin yeni tableti G Pad 5, FHD çözünürlük sunan 10.1 inç ekran boyutuna sahip olacak ve üç yıl önce piyasaya sürülen Snapdragon 821 işlemciden güç bulacak. Bu işlemci LG'nin yeni tabletine parmak izi okuyucu sensör ve LTE bağlantı desteği sunarken NFC gibi önemli özellikleri sunmayacak. Ayrıca LG, yeni tabletini 4 GB RAM ve 32 GB'lik depolama alanıyla destekleyecek. Tüm bunlara ek olarak LG G Pad 5, Android 9 Pie işletim sistemiyle karşımıza çıkacak.

Bu tabletin ortaya çıkartılmasınıysa Google'dan alınan sertifikalar aracı olmuş durumda. LG, yeni tablet modeli G Pad 5 için geçtiğimiz haftalarda Google'a, bu tabletin hem Google Play Store hem de diğer Google ürünlerini çalıştırabilmesi için sertifika başvurusunda bulunmuş. Ayrıca LG, bu cihazın işletme sahipleri tarafından da tercih edilmesi için Google'ın "Android Enterprise Recommended" programına da başvuru yapmış.

LG'nin yeni tablet modeliyle ilgili hala pek çok bilinmezlik var. Üstelik LG'nin yeni tabletine ilişkin tek bir görsel var. Şirket, bugüne dek böyle bir tabletin varlığından söz etmedi ve dolayısıyla bu tabletin diğer özelliklerinin ne olacağı da henüz bilinmiyor. Ancak Google başvurularını da tamamlayan LG, yeni tablet modelini piyasaya sürmek için hazır gibi görünüyor. Büyük bir ihtimalle kısa bir süre içerisinde LG, yeni tablet modeline ilişkin bir açıklama yapacak ve piyasaya sürecektir.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/lg-g-pad-5-tablet-leak/
6
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
5
2
1
0