Lucifer Final Sezonu Ne Zaman Başlayacak?

60
8
4
4
3
Netflix'in en sevilen dizilerinden biri haline gelen Lucifer, 5. sezonuyla ekranlara veda etmeye hazırlanıyor. İşte dizinin son sezonu hakkında bildiğimiz her şey.

Daha önce duymuş olabileceğiniz üzere, Lucifer Netflix'in "yeniden canlandırığı" şovlarından bir tanesi. İlk olarak 2016 yılında FOX'ta başlayan, ancak üç sezon sonra geçen sene kanal tarafından iptal edilen dizinin hakları, Netflix tarafından satın alındı. Netflix de dizinin hayranlarının başlatmış olduğu kampanyayı dinleyerek diziyi devam ettirme kararı aldı.

Netflix ABD, diziyi ilk başta yayınlamamış olsa da, dünyanın geri kalanında almış olduğu harika geri dönüşler ile birlikte yayınlamaya karar vermişti. Dizinin son sezonunda ne olacağı belirsizliğini korurken, biz de sizler için olası teorileri ve bilinen her şeyi derledik.

lucifer

Lucifer 5. sezon hakkında bilinen her şey

Bölüm sayısı:

lucifer sezon

Yeni sezon hakkında en net bildiğimiz şey, bölüm sayısı. FOX'un yayınladığı son sezon olan 3. sezonda 26 bölümde karşımıza çıkan dizi; Netflix'in satın almasıyla beraber 4. sezonda 10 bölüm olarak bizi karşılamıştı. Her ne kadar bazıları bunun çok az olduğunu düşünmüş olsa da dizinin başarısı bunu unutturmaya yetmişti.

Netflix, ilk başta yaptığı açıklamada Lucifer 5. sezonun 10 bölümden oluşacağını söylemiş; ancak ardından bir güncelleme açıklaması yapmış ve bölüm sayısını 16'ya çıkartmıştı.

Çekimler ne zaman?

lucifer netflix

Kısa cevap: Kesin değil. En son Temmuz ayında yapılan açıklamada, dizinin senaristleri final sezonunun senaryolarına yeni yeni başladıklarını duyurmuştu. Ardından da birkaç bölümün senaryosunun yazıldığının haberleri gelmişti. Yönetmenin ise daha önceden de dizinin yönetmenliğini üstlenen Richar Speight'in yapacağı açıklanmıştı. Ancak önceki sezonlar göz önünde bulundurulursa yeni sezonun 2020 ilkbahar aylarında izleyici karşısına çıkması bekleniyor.

Fakat dediğimiz gibi, çekimler ne zaman başlıyor, veya başlandıysa ne kadar çekildi; net olarak belli değil.

5. sezondan ne beklemeli?

lucifer 5. sezon

4. sezonla ilgili spoiler bölgesine girmeden önce, ilk üç sezonda Lucifer dizisinde neler olduğunu kısaca anlatmaya çalışalım... demek isterdik fakat Netflix bunu zaten bizim için yapmış:

4. sezonun son bölümünde (Cehennemin Yeni Kralı Kim?), Lucifer'in eve dönüp artık Los Angeles'a dökülmeye başlayan cehennemi kontrol altına almaya başladığını görmüştük. Chloe ve Lucifer, birbirlerine olan aşklarını açığa çıkarmış ve Lucifer de "ilk aşkının hiçbir zaman Havva olmadığını" söylemişti.

Sezon boyunca Chloe'nin Lucifer'in şeytani bir tarafı olduğuyla yüzleşmesini görmüştük. Bu da Havva'nın tanıtılmasını mantıklı hale getirmişti.

Bütün bunları göz önüne aldığımızda, aslında 4. sezonun gelecek olan "yeni bir şeye" hazırlık niteliği taşıdığını görebiliyoruz.

Havva'nın geleceği:

lucifer havva

 4. sezon sonunda sorunlarını kendi kendine çözmek için uzaklaşmaya karar veren Havva'nın geri dönüp dönmeyeceği kesin olmasa da, Joe Henderson'ın daha önce yaptığı açıklama potansiyeli ciddi şekilde yükseltmişti: "Umuyorum ki bu Havva’yı son görüşünüz değildi."

Kaynak : https://www.whats-on-netflix.com/news/lucifer-season-5-netflix-what-to-expect-what-we-know-so-far-08-2019/
60
8
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
60
8
4
4
3