Mahkeme, Sosyal Medya Fenomeni PuCCa’nın Hapis Cezasının Gerekçesini Açıkladı

99
66
32
11
8
Uyuşturucuya özendirme suçundan dolayı 5 yıl 10 ay hapis ve 66 bin 660 liralık para cezasına çarptırılan Pınar Karagöz isimli sosyal medya fenomenine verilen cezanın gerekçeleri açıklandı. PuCCa ismiyle tanınan kişinin gerekçelerinde farklı konulara dikkat çekildi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlar sebebiyle 5 yıl 10 aylık bir hapis cezasının yanı sıra 66 bin 660 liralık da bir para cezasına çarptırılan, PuCCa ismiyle bilinen Pınar Karagöz'e verilen cezanın gerekçesi, mahkeme tarafından açıklandı.

Mahkemenin kararında şu ifadeler yer aldı:

"Sosyal medyanın toplumlarda yarattığı etkiye bakınca; bu imkan kullanılarak dünyanın farklı yerlerindeki ülkelerde belli bir ideoloji çerçevesinde yapılan örgütlenmeler ile hükümetlerin devrilmesi sonucuna gidecek kadar neticeler elde edilebilmiştir."

Escobar'ın öldürüldüğü ve yaşadığı şehre atıfta bulunuldu

Mahkemenin kararında sanığın Kolombiya'daki Medellin şehrine ilişkin atıfta da bulunuldu. Şehrin uyuşturucu konusunda büyük bir ismi de olduğunu belirten karar, "Buradaki insanların uyuşturucu ticareti sayesinde hayatta kalabildiklerini belirtip, uyuşturucu madde kullanımı olması durumunda ekonomik döngüden dolayı Medellin'deki fakir insanların evlerine ekmek götürebileceklerini ima etmekte ve kişileri uyuşturucu kullandırmaya özendirmekte olduğunun tespit edildiği" ifadeleriyle devam etti.

PuCCa'nın sıkı takipçileri için bir tehlike oluşturduğundan bahsedildi

pucca

Mahkeme, kararının devamında PuCCa'nın takipçilerini uyuşturucu kullanmaya özendirdiğini de ifade etti. Gerekçe "Kendisini her yönüyle örnek alan kişilere uyuşturucu madde kullanımına davet etmekte olduğunun tespit edildiği" cümleleriyle sürdü.

Sosyal medyanın devasa etkisi

sosyal medya

Mahkeme, sosyal medyanın insanlar hatta tüm dünya üzerindeki gücü ve etkisine de dikkatleri çekti. Kararda "Sosyal medyanın toplumlarda yarattığı etkiye bakınca; bu imkan kullanılarak dünyanın farklı yerlerindeki ülkelerde belli bir ideoloji çerçevesinde yapılan örgütlenmeler ile hükümetlerin devrilmesi sonucuna gidecek kadar neticeler elde edilebilmiştir. Bu nedenle sosyal medya aracılığı ile kitlelere ulaşma, onları etkileme, yönlendirme imkanı klasik basın araçları televizyon, radyo ve gazeteye kıyasla daha kolay, daha ucuz ve elverişlidir. Bu da her yaştan kişinin erişim imkanı olan sosyal medyanın gücünü ortaya koymaktadır." ifadesi yer aldı.

PuCCa'nın uyuşturucuyu suç değil, bir ekmek kapısı olarak gösterdiği belirtildi

PuCCa'nın uyuşturucuyu bir suçtan ziyade bir ekmek kapısı olarak gösterdiğini belirterek iradesi tam oturmamış gençleri yanlış şekilde yönlendirdiğini belirten mahkeme, sanığın 1,72 milyon takipçisi olduğuna da dikkat çekti. Sonuç olarak 7 yıl hapis ve 4 bin gün adli para cezası olarak kararlaştırılan ceza, 5 yıl 10 ay hapis ve 66 bin 660 lira para cezası olarak değiştirildi.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/puccanin-aldigi-hapis-cezasinin-gerekcesi-aciklandi-41282404
99
66
32
11
8
Emoji İle Tepki Ver
99
66
32
11
8