Mario’nun İkonik 1-1 Bölümü Dikey Hale Getirildi (Video)

19
4
3
3
1
Super Mario Maker 2’nin kullanıcılar tarafından üretilen pek çok yaratıcı bölümü var. Bu bölümlerden biri, oyunun klasik ilk bölümü. Bu bölümün tek farkı yatay değil dikey olarak ilerlemesi.

Super Mario Maker 2, oyunculara yaratıcılıklarını sergilemek için bir fırsat vermiş oldu. Bu program sayesinde Mario hayranları inanılmaz ölüm tuzakları, birinci şahıs kamerasından izlenen zindanlar gibi inanılmaz çalışmalar yaptılar. 

Şimdi ise bir kullanıcı, oyunun -hatta belki de oyun tarihinin- en ikonik bölümü olan Mario 1-1’i yeniden hazırladı. Bu bölümün normalden farkı ise yatayda değil dikeyde ilerlemesi ve çok çok daha zor olması.

1-1 Flipped on Its Side! adlı bu haritayı DannyB adlı kullanıcı üretti. Haritayı eklemek için kullanılabilecek ID ise 9M3-SNK-WRF oldu. 

super-mario-1-1

Oyunu dikey olarak oynamak, yataydan çok daha zor ve oyuncunun yeteneklerini oldukça zorluyor. Neden? Goomba’lara ve özel bazı yapılara çarpmadığımız sürece aşağı düşüyoruz. Kulağa basit gelse de oldukça zor bir bölüm bu. Bölümü, başlangıçta bulunan tünele girip çıkarak sıfırlamak mümkün. 

Bölümün ne kadar zor olduğunu ise başarı oranları açıklıyor. 9632 denemeden yalnızca 82’si başarılı oldu. Yani başarı oranı yüzde 1 bile değil. Kendinize ve Mario becerinize güveniyorsanız siz de bu bölümü geçmeyi deneyebilirsiniz. 

Aşağıda bölümün videosunu görebilirsiniz.

Kaynak : https://kotaku.com/marios-iconic-1-1-level-is-way-harder-when-its-vertical-1837417476
19
4
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
19
4
3
3
1