Bilim İnsanlarına Göre Medeniyetimiz Yüzde 90 İhtimalle Çok Yakında Çökecek

219
44
21
20
15
Günümüz şartlarına göre geleceğe yönelik bir projeksiyon oluşturan bilim insanları, kaynak tüketimi, nüfus artışı ve ormansızlaşmanın bu hızla devam etmesi halinde medeniyetimizin yüzde 90 ihtimalle çökeceğini belirtti.

Veri bilimi ve yapay zeka üzerine çalışmalar gerçekleştiren Alan Turing Enstitüsü ile Şili’deki Tarapacá Üniversitesi’nden bilim insanlarının Scientific Reports’ta yayınladıkları ortak çalışmaya göre küresel medeniyetimiz, geri döndürülemez bir çöküşe doğru adım adım ilerliyor.

Bilim insanlarının ormanların yok olma hızı, kaynak tüketimi ve nüfus artışı gibi değişkenleri göz önünde bulundurarak oluşturdukları model, insanlığın yüzde 90 gibi yüksek bir ihtimalle küresel bir çöküş ile karşılaşacağını öngörüyor.

"100 ila 200 yıl içinde tüm ormanlar yok olabilir"

medeniyet çökebilir

Araştırmaya göre insanlık, ormanları aynı hızda yok etmeye devam ederse 100 ila 200 yıl içerisinde tüm ormanlar yok olacak. Ormanların büyüme hızı, yok olma hızını dengeleyebilecek seviyede olmadığından ağaçlandırma çalışmaları da kalıcı bir çözüm sağlamayacak.

Bununla birlikte insanlık, çok hızlı bir şekilde çoğalmaya ve küresel nüfusu artırmaya devam ediyor. Bu nedenle insanlığın kaynak tüketimi, zaten gittikçe artan bireysel kaynak tüketimine nüfus artışının da eklenmesiyle karşınamaz bir şekilde artmış olacak.

Medeniyetimiz, 20 ila 40 yıl arasında çökebilir

medeniyet çökebilir

Bilim insanları, kaynak tüketimi ile ormansızlaşma sorununu bir potada erittiklerinde, medeniyetimizin 20 ile 40 yıl içinde büyük çöküş yaşayabileceğini öne sürüyorlar. Elbetteki bu felaket senaryolarının ülke yönetimlerinin alacağı yeni kararlar ile değişmesi de olası.

219
44
21
20
15
Emoji İle Tepki Ver
219
44
21
20
15