MediaTek, Yapay Zeka ile Çalışan Nesnelerin İnternetine Yöneliyor

7
2
1
1
0
İşlemci üreticisi MediaTek, geleceğin teknolojisini domine edeceğini düşündüğü yeni alanlarda çalışmalarını yürütüyor.

Akıllı telefonlarda bulunan yonga setleriyle sık sık karşımıza çıkan MediaTek, nesnelerin interneti sektörüne girişini gerçekleştirmek için altyapısını hazırladı. Çinli üretici, yaptığı açıklamada Rich IoT isimli yepyeni bir platformun yanı sıra yapay zekayı desteklemek ve geliştirmek için kullanacağı yeni ortaklıklarını duyurdu.

Amazon'un Alexa'sı gibi sesli geri dönüt veren cihazları destekleyen en büyük ikinci şirket olan MediaTek; hoparlörler, akıllı televizyonlar, soundbarlar, uzaktan kumandalar ve dahası gibi birçok ürüne gücünü veriyor. Bu bağlamda yeni platformuyla beraber şirket, gelecekte sektörde olacağı yerini sağlamlaştırmak için ilk adımını atmış bulunuyor.

Yapay zeka için MediaTek; sesle etkinleştirilen cihazlar (hoparlörler, akıllı kilitler, beyaz eşyalar), ekranla görüntü aktaran cihazlar (akıllı termostatlar, egzersiz donanımları) ve yapay zeka ile gören cihazlar (robotlar, drone'lar, güvenlik sistemleri) olmak üzere üç ana dal üzerinde çalışmalarını sürdürecek.

Yeni yonga setlerinin her birinin ultra güç tasarrufu modu için optimize edildiğini belirten MediaTek, hangi sistem türlerinde hangi tür yonga setlerinin kullanılacağına dair herhangi bir detayı paylaşmadı. Geleceğin yapay zekadan ibaret olacağını düşünen MediaTek'in daha neler yapacağını zaman içerisinde hep beraber göreceğiz.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/mediatek-iot-ai-chips-988154/
7
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
1
0